Ghimpu: „Eu vreau noi toți trei să ajungem în rai, nu doar unii”

Chiar și după declarațiile tăioase, lansate de către liderul PLDM, Vlad Filat și democratul Marian Lupu, colegul acestora, Mihai Ghimpu este sigur că Alianța pentru Integrare Europeană va funcționa, iar liderii acesteia vor ajunge la compromis. Deși recunoaște că există scheme frauduloase, despre care spun unele compontente și că sunt neînțelegeri în privința alianțelor locale, președintele liberal susține că totul poate fi rezolvat prin discuții.

„Eu totuşi vreau cu colegii mei să mergem împreună spre rai peste un timp. Nu unii în iad şi alţii în rai”, a declarat Ghimpu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, referindu-se la cele două alternative – de a rămâne în AIE, sau de a pleca cu comuniștii.

Potrivit președintelui PL, Alianța trebuie să existe, indiferent de relațiile dintre liderii acesteia. „Alianţa e formată din partide, nu din lideri. Şi noi trebuie să respectăm acordul semnat de PL, PLDM şi PD. Indiferent de dragostea unuia faţă de altul. Avem un angajament”, a explicat acesta.

Ghimpu rămâne optimist în ce privește atingerea compromisului. Potrivit lui, problema schemelor frauduloase, despre care vorbește PLDM și PD, trebuie discutată. „Scheme frauduloase sunt mult mai multe. Avem aceste scheme, şi cu TVA-ul, avem scheme şi la vamă, avem scheme cu exclusivitate la exportul cognacului. Trebuie să ne aşezăm la masă şi să discutăm. Declaraţii asta nu înseamnă rezolvarea problemei. Asta înseamnă altceva, că eu sunt mai bun, dar alţii sunt mai răi. Demonstrează că eşti mai bun prin faptul că te aşezi la masă, începem cu prima, sau cu a doua, sau cu a treia”, a explicat liberalul.

Chiar dacă nu poate fi vorba de dragoste între componentele AIE, în opinia lui Ghimpu, este loc și pentru împăcare. „Exemplu sunt familiile, şi prietenii, unii se ceartă, azi se iubesc, mîine se ceartă, trei zile nu vorbesc, o săptămână, sau chiar şi divorţează, şi pe urmă revin şi fac din nou familia. În viaţa asta tot e posibil. Unde dragoste nu e, eu vreau politică să fie, responsabilă faţă de alegători”, a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că ultima săptămână a trecut sub semnul acuzațiilor reciproce între PLDM și PD, în conflictul cărora liberalii nu s-au implicat. Neînțelegerile între liberal-democrați și democrați au loc exact în perioada în care urmează să fie formate AIE locale. Referitor la acest subiect, toate cele trei componente au opinii difierite.

sursa: unimedia

Un răspuns to “Ghimpu: „Eu vreau noi toți trei să ajungem în rai, nu doar unii””

 1. theo Says:

  domnule ghimpu,

  sunt f. departe, tzin sä vä felicit, pt. atitudine, pt. reusita d-lui DC. primarul chisinäului.
  nu läsatzi sä vä desbine, sä-.si bage coada ciuma rosie din est.

  sper ca populatzia sä vä fie aläturi. tot la fel, sunt pläcut surprinsä,
  de devotamentul continu a domnului presedinte al romaniei.
  nu uitä niciodatä, sä sustzinä moldova, panä acum , „ceilaltzi ” nu au fäcut nimic; CHIAR

  L-AU CRITICAT PE PRESEDINTELE BÄSESCU:

  DAR ASTA NU E INPORTANT; SÄ FITZI SÄNÄTOSI ;
  NU VÄ LUATZI DUPÄ TICÄLOSI DELA PUBLIKA; S-AU ALTELE;
  CIUMA ROSIE
  SE PRICEPE LA DIVERSIUNI SI USL; DÄ AJUTOR:


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: