Mihai Ghimpu: ,,Comuniştii vor ca renumărarea voturilor să ajungă la Muruianu”

sursa: arena.md

Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu susţine că decizia Judecătoriei Centru de amânare a renumărării voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău (CMC) a fost cumpărată de comunişti.

,,Eu am citit cererea depusă de comunişti, îmi este ruşine ce am văzut acolo. Comuniştii nu au nici o probă, care să justifice amânarea renumărării voturilor pentru CMC”, a declarat Mihai Ghimpu înainte de şedinţa Parlamentului de joi, 23 iunie.

Mai mult chiar, Mihai Ghimpu a spus că comuniştii au prezentat cererea în aşa fel încât Judecătoria Centru să o respingă, ulterior să ajungă la Curtea de Apel, unde şi acolo să fie şi respinsă, ca mai apoi să ajungă la Curtea Supremă de Justiţie, a cărei decizie este irevocabilă. ,,Comuniştii vor să ajungă cu cererea la Muruianu, unde ştiţi al cui este acest judecător şi ce decizii ia”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Preşedintele grupului parlamentar PLDM, Valeriu Streleţ a declarat că Alianţa pentru Integrarea Europeană ar trebui să se adreseze la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a vedea dacă a fost respectată procedura de contestare şi anulare a cererilor în instanţe.

,,Eu am o părere foarte proastă despre contestările neargumentate, o instanţă anulează, alta contestă. Se creează o situaţie în care numai înţelegi nimic, discredităm sistemul judecătoresc şi Comisia Electorală Centrală”, a declarat preşedintele de Onoare al PDM, Dumitru Diacov. În context, deputatul democrat a făcut un apel către judecători să examineze cu mai multă atenţie demersurile depuse de concurenţi electorali şi să nu se lase influenţaţi de nici o forţă politică.

ARENA reaminteşte că procedura de renumărarea a voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău (CMC), programată pentru joi, 23 iunie a fost amânată. Decizia a fost luată de Judecătoria Centru după ce PCRM a depus o cerere de contestare a modalității de renumărare a voturilor.

Solicitarea de renumărare a voturilor a fost înaintată de PL, care speră în rezultatul renumărării voturilor pentru CMC ar putea obţine un mandat, necesar pentru a deţine majoritatea. Actualmente, PCRM deţine 26 de mandate în CMC, iar partidele din Alianţa pentru Integrarea Europeană – 25 de mandate.

3 răspunsuri to “Mihai Ghimpu: ,,Comuniştii vor ca renumărarea voturilor să ajungă la Muruianu””

 1. Andrei Says:

  D-le. Ghimpu se mai salvează Aie. Pentru că la următoarele alegeri nu mai ies.Ruşine !!!!!!!!

 2. Neutru Says:

  Ce se hamaie acolo Filat cu Plohotniuc?

  Si asta is deputatii leaderi din AIE?

  Asa oameni se apuca sa ne duca in Europa? Atunci hai sa punem intreabarea altfel: ne trebuie oare Europa asta? Cine au dorit, au obtinut cetatenia Romaniei, inclusiv orice rusafon. In RM au ramas numai cei inapti de a lucra in UE.

  Nu ne mai trebuie nici o Europa cu Filat si Plohotniuc!

 3. Neutru Says:

  Puterea n-a putut organiza niste alegeri decente. De dragul unui vot din CMC acum se face un circ rusinos.

  Este un fapt implinit. Rusine. O Putere de Stat adevarata mai lasa ceva mai mult pentru a atinge pacea in societate.

  La noi Puterea se comporta ca o baba isterica in perioada deinainte de menstruatii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: