(video) PL spune că Dodon a dezinformat

Grupul parlamentar al Partidului Liberal (PL) îl acuză pe candidatul PCRM la Primăria capitalei, Igor Dodon, că a dezinformat opinia publică și alegătorii atunci, când a declarat că deputaţii liberali ar fi întocmit un proiect de lege ce ar permite importurile de deşeuri în Republica Moldova. ”O asemenea iniţiativă legislativă nu există şi acest fapt poate fi verificat în Secretariatul Parlamentului”, a declarat marți, 31 mai, vicepreședintele  PL, Boris Vieru, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel,  Boris Vieru a menționat că afirmaţia candidatului comunist ”se înscrie în lungul şir de minciuni pe care acesta le-a lansat la adresa Partidului Liberal şi a candidaţilor săi”. ”Această mizerie pe care PCRM o varsă în spaţiul public al Republicii Moldova este comparabilă ca proporţie, cuprindere şi impact doar cu duhoarea pestilenţială ce s-a revărsat peste Chişinău timp de 42 de ani de la staţia de epurare, construită tot de ei”, a remarcat Boris Vieru.

Potrivit deputaților PL, minciunile operate de comuniști în actuala campanie electorală vin să camufleze o realitate greu de ascuns –  ”lipsa unui candidat adecvat timpului european pe care îl trăieşte Capitala” . Liberalii au condamnat tehnologiile politice de gherilă ale PCRM au făcut un apel către toţi alegătorii din Republica Moldova ”să acorde, la 5 iunie, un vot de blam general partidului comuniştilor”.

Un alt vicepreședinte liberal, deputatul Valeriu Munteanu, prezent la conferința de presă, a specificat că în anul 2007 ex-primarul Vasile Ursu, susținut de PCRM, a semnat cu reprezentanții unei firme italiene un contract ce prevedeea construcția unei fabrici de ardere a deșeurilor. Documentul admitea importul de deșeuri în Republica Moldova. ”În anul 2009, primarul Dorin Chirtoacă a semnat un acord adițional la acest contract, care interzicea importul de deșeuri ”, a subliniat Valeriu Munteanu.

ARENA reamintește că la unul din evenimentele electorale, candidatul comunist Igor Dodon l-a acuzat pe candidatul PL Dorin Chirtoacă că deputații liberali ar fi lansat o inițiativă legislativă, ce ar pemite aducerea de peste hotare a deșeurilor pentru viitoarea uzină de ardere a deșeurilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: