Averile lui Igor Dodon scoase la iveală de Dorin Chirtoacă

În ultima săptămână de campanie electorală, replicile și acuzațiile sunt din ce în ce mai dure. Cei doi candidați cu cele mai multe șanse la fotoliul de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă și Igor Dodon s-au învinuit reciproc în cadrul emisiunii ,,Eu vreau să fiu primar”, difuzată de PRO TV în seara zilei de luni, 30 mai.

Candidatul PL, Dorin Chirtoacă l-a învinuit pe candidatul PCRM, Igor Dodon că  timp ce ocupa funcţia de ministru al Economiei nu și-ar fi declarat averile, mai mult chiar și-ar fi promovat și îmbogățit rudele.

,, V-ați cumpărat Toyota Land Cruiser în 2003, pe care l-ați declarat la 5 mii de euro, pe când numai vama costă de la 10 la 15 mii de euro. Fina dvs v-a dat în folosință pe 5 ani un Mercedes pe care nu l-ați declarat. Pot să vă spun ce mașini deține familia Dodon împreună cu Voronin. Fratele dvs, Alexandru Dodon, are un Jeep de 30 de mii de euro. O rudă apropiată de-a dvs, Olga Dodon, la 29 de ani deține 5 automobile de lux, cu valori de 80 de mii, 100 de mii, 225 de mii de euro, precum și un imobil în valoare de 29 milioane lei.”, a spus declarat Dorin Chirtoacă. Candidatul liberal a prezentat pozele cu mașinile despre care vorbea.

De asemenea, Dorin Chirtoacă a spus că fina lui Igor Dodon, Diana Filipov ar fi devenit coproprietar al SRL „Casa Sărbărorii” de pe teritoriul Moldexpo, pe  vremea când candidatul PCRM se afla la cârma ministerului Economiei.

În replică, Igor Dodon a declarat că atât timp cât Dorin Chirtoacă nu are dovezi, nu poate să-i reproșeze ca a comis vreo ilegalitate. ,,Puteți fotografia toate mașinile și să mi le atribuiți. Dar dacă măcar 5% din ceea ce ziceți este adevărat, atunci unde sunt dosarele penale pe numele lui Igor Dodon? Că doar ați fost 2 ani la guvernare”, a spus Igor Dodon.

La rândul său, Igor Dodon n-a ezitat să-l învinuiască pe Dorin Chirtoacă. Candidatul PCRM susține că cele 102 troleibuze ar fi fost procurate de Primărie la un preț mai mare decât cel real, iar familiile care au aplicat pentru programul ,,Prima Casă”, ar fi fost mințite. De asemenea, Igor Dodon i-a reproșat lui Dorin Chirtoacă că ar fi admis construcția unor supermarket-uri pe terenuri de joacă.

„Dumneavoastră aţi construit pe un teren de joc pe care jucam fotbal când eram student un ditamai sediu al PCRM şi nu se ştie de unde aţi luat şi banii”, i-a  răspuns Dorin Chirtoacă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: