Ghimpu a vrut să-l dea afară pe Petkov, dar a dat afară toată fracțiunea PCRM

sursa: Observator

După minutul de reculegere în cinstea victimelor din 7 aprilie 2009, ședința Parlamentului Republicii Moldova a continuat cu certuri între deputați iar Mihai Ghimpu a ”reușit” să dea afară toată fracțiunea comunistă chiar dacă a vrut o sancțiune doar pentru un singur deputat.

Deputatul liberal a propus ca Alexander Petkov, deputat PCRM, să fie dat afară de la Ședința Parlamentului pe motivul ofensării în mod repetat angajații Ministerului Educației, în special pe viceministra Educației, Tatiana Potâng, numind-o „idioată”.

Cu majoritatea de voturi a fost decis ca deputatul comunist să fie dat afară din sală, însă în susținerea acestuia a venit toată fracțiunea comunistă, blocând tribuna Parlamentului. Prin acțiunile lor se poate presupune că au susținut incultura colegului de fracțiune.

După o pauză prelungită la solicitarea deputatului PD, Dumitru Diacov, deputații PCRM au propus ca ședința să fie amânată pentru o altă zi, în caz contrar fracțiunea lor părăsește sala. Propunerea a fost respinsă de către deputații AIE cu 54 voturi.

În final comuniștii au părăsit sala de ședințe în semn de protest, refuzând să mai participe la lucrările preconizate pentru ședința legislativului de astăzi.

De menționat că deputații PCRM au chiulit mai multe luni la rând de la ședințele fostului Legislativ, prezentându-se la Parlament doar către sfârșitul lunii când își ridicau salariul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: