PL vrea 7 aprilie ,,Ziua Libertății”

sursa: arena.md

Partidul Liberal (PL) va cere în ședința Parlamentului de mâine declararea zilei de 7 aprilie ,,Ziua Libertăţii”. Deocamdată această inițiativă este la nivel de discuții în cadrul Alianței pentru Intgarea Europeană (AIE), însă liderul liberal, Mihai Ghimpu, consideră că ,,dreptul de a fi liber trebuie susținut și transmis cetățenilor”. Vladimir Voronin, însă crede că ,,ziua de 7 aprilie ar putea fi ziua libertăţii, dar numai pentru cei care înţelegeau libertatea ca o încăierare şi violenţă”.

Mihai Ghimpu a declarat într-o conferință de presă de miercuri, 6 aprilie că ,,tinerii care au ieșit cu doi ani în urmă să protesteze, au ieșit pentru ca restul cetățenilor să trăiască în baza valorilor libertății întrunirii, libertății de exprimare, au ieșit pentru libertate”.

Totodată, Mihai Ghimpu s-a arătat convins că  adevărul despre 7 aprilie va ieși la iveală, deși ar putea să dureze. ,,Eu bănuiesc că SIS-ul a ars toate urmele care confirmă că comuniștii au fost implicați în evenimentele din 7 aprilie”, a subliniat Mihai Ghimpu. De asemenea, liderul PL crede că un impediment în aflarea adevărului sunt ,,polițiștii solidari”, care nu vor să facă mărturii plauzibile.

Pe de altă parte, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin îi acuză pe liderii din AIE de organizarea protestelor din 7 aprilie, 2009.  El a declarat într-o conferință de presă din dimineața zilei de miercuri, 6 aprilie că ,,guvernarea de astăzi îşi bate joc în mod sadic de poliţişti, concediindu-i şi lipsindu-i de garanţiile sociale pe acei, care atunci au fost adevăraţii şi nobilii apărători ai suveranităţii, supremaţiei legii şi democraţiei în ţară”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: