(foto) Ghimpu: PL este unul din cele mai puternice partide

sursa: pl.md

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, este de părere că formaţiunea sa este cea mai puternică din R. Moldova. În cadrul congresului republican al organizației de tineret a Partidului Liberal, desfăşurat în week-end, acesta a declarat că vede formaţiunea condusă de el drept unul din cele  mai puternice partide.

„Consider PL unul din cele mai puternice partide, chiar dacă am luat 10 % la alegeri. Asta pentru că noi pledăm pentru libertatea noastră, care încă nu o avem, din 1812. Pentru că noi pledăm pentru adevăr. În politică e greu să ai succes pentru că adevărul doare. Spunând adevărul pierzi din voturi. Noi nu ne-am gândit la voturi. Aşa cum ne-a fost greu în ’88-89 și am reușit astăzi să construim un stat de drept şi democratic, aşa va fi şi în viitor”, s-a arătat sigur preşedintele liberal.

Potrivit lui, formaţiunea condusă de el nu este una oligarhică ca şi celelalte de pe arena politică. „Ceea ce semănăm noi, va da roadă mâine. Eu sunt convins în aceasta. De aceea, eu consider că PL e primul şi cel mai puternic din Republica Moldova. Pentru că noi semănăm dreptate, libertate, adevăr, bunăstare și demnitate. Noi vrem ca aceste valori să funcționeze și nu corupția și hoția. E grea munca noastră, dar e una nobilă. Noi nu suntem partidul oligarhilor, noi suntem un partid al oamenilor”, a conchis Mihai Ghimpu în discursul său în faţa tinerilor liberali.

La 27 martie 2011 în incinta Filarmonicii Naţionale ”Serghei Lunchevici” din mun. Chișinău s-au desfăşurat lucrările Conferinţei Republicane a IV-a a Tineretului Liberal. La eveniment au participat 728 de delegaţi din toate raioanele republicii.

Conferinţa a decis adoptarea unui logou propriu care reprezintă o stea galbenă desprinsă din cele 27 de stele din sigla Partidului Liberal şi sudarea cuvintelor ”Tineretul Liberal”, deoarece acestea nu trebuie să fie nicicând divizate.

Delegaţii Conferinței au pus în dezbatere şi au adoptat rezoluţii privind susţinerea şi promovarea tinerilor, privind necesitatea elucidării evenimentelor din 7 aprilie 2009, privind susţinerea şi promovarea tinerilor, privind tinerii cetățeni ai Republicii Moldova studenți în România.

Preşedinte al Tineretului Liberal a fost ales Ion Cebanu, actual Ministru al Tineretului şi Sportului, cu votul a 560 de delegați. A mai candidat pentru funcția de Preşedinte Iuliana Rotaru care a acumulat 51 de voturi. În cadrul Conferinţei a fost votată componenţa Consiliului Republican al TL care urmează să aleagă Secretarul General, vicepreşedinţi şi componenţa Biroului Permanent al TL.

Tinerii liberali au operat modificări în Regulamentul de organizare şi funcţionare al Tineretului Liberal modificând denumirea din ”Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal” în ” Organizaţia Tineretului Liberal” şi prevăzând plata unei cotizaţii anuale de membru, mărimea căreia urmând a fi decisă de Consiliul Republican al Tineretului Liberal.

După finalizarea conferinţei, delegaţii au participat la o depunere de flori la Piatra Comemorativă din Piaţa Marii Adunări Naţionale, cinstind astfel memoria tuturor victimelor regimului totalitar comunist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: