Mihai Ghimpu consideră că candidatul liberal va deveni primar general al capitalei

sursa: moldpres.md

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, consideră că actualul primar general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, porneşte cu prima şansă la alegerile locale, care urmează să fie organizate în vara anului curent, informează MOLDPRES.

Luni seara, liderul liberal a declarat într-o emisiune la un post de televiziune că nici unul din candidaţii celorlalte formaţiuni politice nu va reuşi să obţină victoria în lupta cu Chirtoacă pentru postul de edil al capitalei. Mihai Ghimpu a ajuns la aceste concluzii în baza sondajelor realizate pe parcursul ultimei perioade. „Igor Dodon are un rating prea mic, Alexandru Tănase la fel, Victor Bodiu n-a figurat în sondaje, dar şi fără ele nu trage. Nici Vladimir Plahotniuc nu are şanse. Oricum, nu e corect să discutăm acum asta”, a mai precizat Mihai Ghimpu. Preşedintele PL totuşi consideră că „va fi o bătălie pe viaţă şi pe moarte”.

Partidul Liberal este prima formaţiune, care a făcut publică candidatura sa la funcţia de primar general al mun. Chişinău. Potrivit unor surse, s-a determinat şi Partidul Popular Creştin-Democrat, care-l va înainta în calitate de candidat pe Radu Buşilă, vicepreşedinte al formaţiunii.

Celelalte trei formaţiuni politice, care au acces în Parlament – Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor, încă nu şi-au făcut publică decizia. În culise se vehiculează că PCRM va alege între Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Eduard Muşuc, iar potenţialii candidaţi PD sînt miniştrii Pavel Filip şi Valentina Buliga.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: