(video) PL devine mai puternic cu MAE

sursa: arena.md

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, şi preşedintele Mișcării Acțiunea Europeană, Veaceslav Untilă, au semnat miercuri, 9 martie,  Acordul de fuziune dintre cele două formaţiuni politice.

După semnare, liderul liberal , Mihai Ghimpu, a declarat că datorită acestui acord, alegătorilor le va fi mai ușor, pentru că nu se vor gândi pe cine să aleagă – PL sau MAE.”Nu o să venim în fața alegătorilor, cam cu același program, cu oameni cu aceleași viziuni liberale, naționale, europene”, a menționat Mihai Ghimpu. Totodată, potrivit lui Ghimpu, echipa PL se va întări ”cu oameni devotați cauzei”.

Veaceslav Untilă, a declarat că negocierile asupra acestui acord au decurs mai ușor decât credea, iar decizia în cauză ”va întări dreapta liberală”  și ”vor avea de câștigat ambele formațiuni”. Untilă a declarat că duminică, va avea loc Congresul extraordinar al MAE, după care imediat va avea loc Consiliul Republican al Partidului Liberal, unde se vor discuta diferite aspecte ale acestei fuziuni.

Potrivit semnatarilor, Acordul de fuziune nu prevede careva funcții de răspundere în cadrul PL pentru liderul MAE ,Veaceslav Untilă, care a și declarat că nu va pretinde la nici o funcție în conducerea  PL. Totuși, Mihai Ghimpu a menționat că nu crede că fruntașii MAE vor rămâne doar membri ai PL și crede că duminică Consiliul republican al PL ”va lua o decizie corectă în acest sens”.

Întrebați dacă Acordul de fuziune dintre PL și MAE este public, cei doi au spus că ”nimic secret nu este, dar este public pentru noi”. ”Semnăm și le punem la păstrare în safeu. Dacă vom avea neînțelegeri, le ridicăm și ne uităm ce este scris în acesta”, a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu și Veaceslav Untilă au declarat că încă mai discută unde va fi sediul PL. Liderul MAE, Veaceslav Untilă propune ca formațiunea să se mute la vechiul sediul MAE, de pe strada  Bucureşti 88, care se află în vecinătatea sediului  PLDM.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: