Mihai Ghimpu: ,,Am fost și suntem șantajați”

sursa: arena.md

,,Am fost și suntem șantajați doar pentru faptul că dorim ca și alte popoare să trăim în libertate și pace”. Declarația aparține liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu lansată în cadrul ceremoniei de omagiere a combatanților războiului transnistrean, care a avut loc miercuri, 2 martie la Complexul Memorial Eternitate.

,,Dacă încercăm să spunem ce ne doare, ce s-a întâmplat cu noi, că vrem și noi să fim liberi, să ne construim de unii singuri viața, propriul destin, dacă nu ridică arma, atunci ne șantajează economic”, a spus Mihai Ghimpu în discursul său.

Fără să numească țara care continuă să ne șantajeze, Mihai Ghimpu a subliniat doar că ,,sute de ani nu se mai satură și ne iau libertatea, de parcă ar mânca zeamă de pește și se simt mai sănătoși”.

Totodată, liderul liberal a mai spus că ,,țara șanjistă” încă nu a tras concluzia ce înseamnă libertate, iar ,,libertatea nu se cerșește, dar se cucerește”.

Mihai Ghimpu a făcut un apel la unitate şi solidaritate pentru reintegrarea ţării. ,,Important să conștientizăm că nu există popoare mari și mici, dar există popoare cu aceleași drepturi, iar noi suntem unul din aceste popoare”. În context, liderul PL și-a exprimat regretul că în cadrul Alianței pentru Integrarea Europeană nu există unitate în privința problemelor-cheie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: