(video) Ghimpu scoate din mânecă încă un „as”

sursa: unimedia.md

Mihai Ghimpu ştie cum să fie ales preşedintele statului şi cum să fie depăşită criza politică o dată şi pentru totdeauna. Adoptarea unei noi Constituţii, printr-un referendum – acesta este încă un as din mâneca liderului PL. Preşedintele liberal examinează două variante de alegere a preşedintelui. Prima este cea anunţată anterior de prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, potrivit căreia, o lege adoptată de Parlament ar putea stabili majoritatea simplă de voturi necesară pentru alegerea şefului de stat în turul doi. „E o variantă discutabilă, dar există. Eu încă mă documentez”, a spus Ghimpu, ieri, 7 februarie, în cadrul emisiunii În PROfunzime la Pro TV.

A doua variantă, optimă în opinia preşedintelui liberal, este un nou referendum fără prag de validare, organizat separat de alegerile locale. „Alegerile parlamentare, locale şi referendumul nu e obligaţie, ci e un drept. Referendumul trebuie organizat separat de alegerile locale. Cea mai bună soluţie este adoptarea unei noi Constituţii prin referendum, pentru că comuniştii nu vor boicota legea statului. Acesta este asul din mânecă, convenit cu oficialii europeni. Proiectul noii Constituţii este gata, cu acordul liderilor AIE şi este deja prezentat Comisiei de la Veneţia. Astfel, vom depăşi criza politică o dată şi pentru totdeauna”, a explicat Ghimpu.

UNIMEDIA aminteşte că în decembrie 2009, Mihai Ghimpu a creat o comisie pentru reforma constituţională. Anterior, acesta a promis că va „scoate asul din mâneca” şi va iniţia reducerea cvorumului necesar alegerii preşedintelui de la două treimi la majoritatea simplă de deputaţi, daca parlamentarii comunişti nu-l vor vota pe Marian Lupu nici a doua oară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: