Acordul AIE-2 a fost cimentat prin trecerea funcţiei de speaker de la PDM la PL după alegerea Preşedintelui

sursa: newsmoldova.md

Acordul dintre partidele, care fac parte din Alianţa pentru Integrare Europeană reînoit şi publicat în resurse-internet moldoveneşti, conţine un punct în care se spune că „Partidului Democrat pînă la alegerea şefului statului îi revine funcţia de preşedintel al Parlamentului, după care acest post va fi cedat Partidului Liberal”. De aici rezultă că în acest context al evoluţiei evenimentelor cea mai probabilă este varianta votării de către majoritatea parlamentară în viitoarele alegeri prezidenţiale pentru liderul PDM, speakerul Parlamentului Marian Lupu, Preşedinte interimar, după care postul de speaker va trece preşedintelui PL Mihai Ghimpu.

Un răspuns to “Acordul AIE-2 a fost cimentat prin trecerea funcţiei de speaker de la PDM la PL după alegerea Preşedintelui”

  1. DOCUMENT AIE. Analiza Ziaristi Online reconfirmata: Ghimpu viitor presedinte al Parlamentului, Filat premier si Lupu presedinte | Ziarişti Online Says:

    […] Online s-a confirmat. Actul este disponibil pentru descarcat, in format PDF, in baza materialului. Mihai Ghimpu semnaleaza pe blogul sau ca Acordul “conţine un punct – privind Formarea Organelor de […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: