Mihai Ghimpu după ce comuniștii au pus întrebări în limba rusă: ”Deputaţii trebuie să cunoască limba oficială”

sursa: timpul.md

Președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul şedinţei Parlamentului de azi, a făcut niște referiri surprinzătoare față de unele interpelări în limba rusă, venite evident din partea Partidului Comuniștilor. În acel context, deputatul PL a declarat că pe viitor ar propune ca deputaţii să fie obligaţi să cunoască limba oficială a statului R. Moldova, stipulată în Constituție.

Ghimpu a mai spus că programul este bun. „Aţi demonstrat acest lucru prin faptul că aţi făcut coadă la microfoane. Acolo unde e bine, şi păsarile, şi animalele se adună” a menţionat Ghimpu. De asemenea, deputatul PCRM, Vladimir Voronin a propus ca pentru viitor, toţi candidaţii la funcţia de deputat să treacă obligatoriu controlul medical”. Mihai Ghimpu a căzut de acord, dar „primul să fie Vladimir Voronin”.

Un răspuns to “Mihai Ghimpu după ce comuniștii au pus întrebări în limba rusă: ”Deputaţii trebuie să cunoască limba oficială””

 1. xyz Says:

  Stimate domnule Ghimpu,
  In legatura cu adresarea dumneavoastra catre deputatul comunist Grigore Pertenco va pun respectuos urmatoarea intrebare: As dori sa stiu ce stiti dumnevoastra despre dosarul 4094/866/2007 intre Grigore Petrenco si statul roman si chestiunea 554 din 26 iunie 2008, materializata in documentul nr. 11668 al Consiliului Europei avand urmatorul continut:
  “În ce măsură atitudinea autorităţilor româneşti este conformă cu normele Consiliului Europei, şi ce dispoziţii va lua Consiliul Miniştrilor pentru a preveni violarea dreptului Moldovenilor din România de a avea o identitate naţională, şi pentru a pune capăt acestui viol ?”.
  Documentul nr. 11668 se afla si astazi pe lista de discutii a Consiliului Europei.
  Avand in vedere ca atat PDM cat si PCRM, avand impreuna un suport electoral, conform rezultatelor oficiale ale ultimelor alegeri parlamentare anticipate, de 57%, impartasesc punctul de vedere al domnului Grigore Petrenco, inseamna ca noi romanii avem o problema grava in relatia cu majoritatea populatiei Republicii Moldova. Deoarece PL, singurul aparator al identitatii romanesti a populatiei majoritare din Republica Moldova, a fost marginalizat in cadrul AIE, nemaiavand vreo parghie activa prin care sa-si exprime optiunile politice, se cheama ca Rusia a obtinut exact ce-a vrut.
  Dosarul 4094/866/2007 s-a judecat realmente la judecatoria Pascani, judetul Iasi si Grigore Petrenco stia din start ca va pierde in instanta romaneasca. Nu mai vorbim de faptul ca gestul in sine, pe langa faptul ca este o obraznicie sfruntata, constituie si un amestec grav al unui cetatean strain in treburile interne ale altui stat. In continuare, profitand de acea sentinta pronuntata la Pascani, la care a refuzat sa faca recurs ( desi oricum gestul ar fi fost inutil ) si de faptul ca in unele tari occidentale cetatenia este considerata acelasi lucru cu nationalitatea, el a facut totul pentru a plimba Romania pe la instantele Consiliului Europei si a obtine in final eventuala excludere a Romaniei din Consiliul Europei. Documentul 11668 din 2008 este si astazi pe rol si doar interventia directa a Comisiei Europene, Romania fiind membra a Uniunii Europene, face imposibila abordarea frontala a documentului. Sa nu uitam ca domnul, de fapt “tovarasul”, Petrenco, prim secretar al Uniunii Tinretului Comunist din Moldova, membru in Comitetul Central al Partidului Comunistilor din Moldova, deputat in Parlamentul Republicii Moldova, delegat permanent la Consiliul Europei si membru in prezidiul Grupului European al Stangii Democrate, dominat de partidele comuniste europene, in frunte cu Partidul Comunist Francez. Deci acest dusman neimpacat al propriului sau popor chiar are un cuvant de spus in aceasta problema. Dar, cum se intampla de obicei, cand este vorba despre Romania si despre problemele ei create de catre statul vecin, pe basarabeni ii doare in cot si mai trec si la insulte. Pai nu avea dreptate senatorul roman, interpretul Victor Socaciu, cand, pe 1 ianuarie 2011, in timpul concertului, a afirmat pe scena la Chisinau: “Stati linistiti dragi basarabeni! Razboiul romano-roman continua.” De ce? Pentru ca statul roman nu a stiut niciodata sa puna piciorul in prag si s-a complacut in aceasta lalaiala cu iz de caterinca: “Ei, cum sa dam in fratii nostri basarabeni!?” Iata ca atunci cand “fratii nostri basarabeni” isi propun sa loveasca in romani nu au si nu au avut niciodata nici o mila. In concluzie, pentru toata lumea, cititi cu atentie cele postate mai sus. Ce scrie acolo sunt relatari ale unor fapte reale, grave, care lovesc complet neloaial in demnitatea si prestigiul statului roman si nu niste coterii la o sueta, cand barfim pe unul si pe altul. Acolo scrie, negru pe alb ca 57% din electoratul moldovean si probabil, in cifre absolute, cifra este chiar mai mare, este de acord cu pozitia deputatului Grigore Petrenco, de a pune la colt Romania si a pedepsi drastic poporul roman pentru indrazneala de fi spus adevarul, chiar daca acel adevar este exprimat si printr-o sentinta judecatoreasca dreapta. Aceasta este realitatea.
  PS: Cititi ce scrie pe Wikipedia despre acest personaj Grigore Petrenco, mare “demnitar” moldovean si vedeti ca nu vorbesc de loc prostii…
  PS2: In timp ce dumneavoastra explicati de la tribuna Parlamentului legatura dintre notiunile „vlah” si „roman”, marea majoritate a deputatilor comunisti au dat cu dispret si perlexitate ochii peste cap, voind a spune „ce minciuna ordinara!”. Chiar atat de mare este indoctrinarea in randul acestor capete de creta care reprezinta vointa unui procent atat de scandalos de mare din populatia Basarabiei? Pai sa stiti ca Basarabia chiar are o mare problema.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: