PL insistă asupra condamnării crimelor regimului totalitar şi interzicerii simbolurilor comuniste

sursa: Publika TV

Liberalii insistă în continuare asupra condamnării crimelor regimului totalitar şi interzicerea simbolurilor comuniste. Chiar dacă susţin ideea, colegii de alianţă ezită, deocamdată, să ia o decizie. Ei nu exclud, însă, că se va ajunge la un numitor comun. Invitaţii emisiunii „Fabrika” au dat de înţeles că acest subiect provoacă discuţii aprinse în cadrul AIE-2.

Chiar dacă membrii AIE nu doresc să recunoască, divergenţele din cadrul coaliţiei ies la suprafaţa. Cele trei formaţiuni au viziuni opuse privind includerea în programul de guvernare a unor subiecte mai sensibile, cum ar fi condamnarea crimelor regimului totalitar şi interzicerea simbolurilor comuniste.

Decretul din 24 iunie, semnat de preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, privind declararea zilei de 28 iunie drept Zi a ocupaţiei sovietice şi a comemorării victimelor regimului totalitar comunist a stârnit discuţii contradictorii în cadrul fostei alianţe de guvernare.

Un răspuns to “PL insistă asupra condamnării crimelor regimului totalitar şi interzicerii simbolurilor comuniste”

 1. Nornegru Says:

  Am urmarit documentarul „Golgota Basarabiei’.E ceva groaznic ce am vazut!! Inimaginabil!! Cu nimic mai prejos de ceea ce am vazut ca li s-a intamplat evreilor cu germanii nazisti!! Si in Romania am vazut scene aseamanatoare , dar chiar ca si acestea nu!! GENOCID ! Acesta e cuvantul care li se poate aduga!!
  Raman extraordinar de surprins insa cu un alt aspect. Oleg Frunza si d-na Ecaterina Garmandir vorbesc perfect romaneste si in aceasasta limba isi deapana amintirile lor de cosmar. Nu am auzit la ei nici un singur dezacord gramatical,nici o calchiere dupa lb rusa, nici o deturnare de sens a cuvintelor!! Extraordinar de bine si-au pastrat limba !! Nici nu stim cum sa-mi explic,din moment ce aud vorbind si scriind „moldoveneste” , aud accentul rusesc in indiferent ce discurs ori dialog la Tv . in Parlament, la Jurnal Tv… Si toti acesti vorbitorii sunt tineri si foarte tineri!! Iar batranii si ei bunici sau parinti ,se exprima ff logic si exact dupa firea limbii romanesti. Parca imi aud bunicii si parintii, nu altceva!!! Uimitor!!
  Domnule M Ghimpu, va sustin pana in panzele albe pantru repunerea limbii romane in drepturile ei firesti!!
  Acesti oameni varstnici pot sa vorbeasca atat de corect si altii nu? Si eu care credeam ca limba noastra cea romaneasca e cu adevarat alterata de atata rusa cata se vorbeste acolo!! Satele dv vad ca o pastreaza f bine!! Si sigur sunt, ca tot asa corect o si scriu!!
  Dumnezeu sa-i bine cuvanteze pe basarabenii nostri si sa-i ajute sa iasa la lumina!! Imense su ferinte au mai indurat!!
  Voi arata filmul acesta tuturor prietenilor si cunoscutilor mei!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: