Mihai Ghimpu a oferit distincţii de stat pentru 6 instituţii de învăţământ liceal, pentru promovarea valorilor naţionale şi muncă prodigioasă

sursa

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a oferit pe ultima sută de metri distincţii de stat pentru 6 instituţii de învăţământ preuniversitar din Capitală, printre care şi Liceul „Spiru Haret”. „Eu sunt mândru că am ajuns în liceul dvs. şi vreau să mulţumesc pedagogilor pentru munca depusă în a păstra valorile noastre naţionale în perioada  foarte grea, când comuniştii au vrut să ne ia istoria şi limba. A fost un  adevărat act de bărbăţie, pentru că a-ţi riscat să rămâneţi fără loc de muncă. Munca dvs. este de preţ, decretul este doar o atenţie a statului”, a menţionat preşedintele interimar Mihai Ghimpu în cadrul ceremoniei de înmânare a Ordinului de Onoare Liceului „Spiru Haret”.

Ghimpu a mai spus că a vrut să ofere mai multe distincţii, pentru mai multe licee, doar că acest lucru nu a fost posibil, de aceea a selectat doar 6 instituţii. „Oamenii spun că am decorat pe prea mulţi, de fapt, eu i-am decorat pe cei care merită”, a explicat acesta.

În adresarea sa către elevi, acesta a spus că îşi doreşte ca ei să ducă la bun sfârşit lupta pentru cauza naţională. „Este o luptă începută de familia mea, de mine şi fraţi mei. De noi nu scăpaţi, ce nu voi reuşi eu va continua nepotul meu”, a precizat Ghimpu.

La rândul său, directorul Liceului „Spiru Haret”, Victor Ambroci a ţinut să mulţumească pentru înalta distincţie, din partea întregului colectiv didactic şi al elevilor. „Inspirată idee dl. preşedinte de a acorda unui corp didactic o asemenea distincţie înaltă de stat. Această distincţie ne va motiva şi ne face să perseverăm pe acest drum”, a afirmat directorul instituției de învățământ.

În decret este menţionat că distincţia a fost conferită pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în cadrul instituţiei preuniversitare.

Ordinul de Onoare a fost oferit astăzi şi liceelor Mihai Viteazul, Gheorghe Asachi, Mihai Eminescu,  Mihail Berezovschi şi Ion Creangă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: