Ghimpu a decorat istoricii din Comisia Cojocaru

sursa: jurnal.md, util:Raportul Cojocaru, comentariu: cubreacov.wordpress.com

De la lăutari, la istorici. După ce a decorat membrii orchestrei „Lăutarii”, preşedintele interimar a trecut la istorici. 22 de istorici din R. Moldova şi România au primit astăzi distincţii de stat din partea şefului statului. Jumătate dintre cei decoraţi au fost membri ai Comisiei pentru studierea şi și aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova, fondată tot la indicaţia lui Ghimpu.

„Ordinul Republicii” a fost conferit membrului Academia de Ştiinţe a Moldovei, Andrei Eşanu şi , profesorului universitar de la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, Ioan Scurtu.

Cu „Ordinul de Onoare” au fost decoraţi membrii Comisiei Cojocaru: Gheorghe Palade, conferenţiar universitar la USM, Pavel Parasca, profesor universitar la ULIM, Ion Şişcanu, profesor universitar la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Mihail Taşcă, cercetător ştiinţific superior la Institutul de Istorie, Stat şi Drept al AŞM şi desigur Gheorghe Cojocaru, director al Institutului de Istorie, Stat şi Drept al AŞM.

Aceeaşi distincţie i-a fost conferită şi vicepremierului liberal Ion Negrei, dar şi lui Gheorghe Buzatu, cercetător ştiinţific principal la Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană al Filialei Iaşi a Academiei Române, Ioan Aurel Pop, director al Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române, Mihai Retegan, profesor universitar la Universitatea din Bucureşti şi Anatolie Ţăranu, cercetător ştiinţific coordonator la Institutul de Istorie, Stat şi Drept al AŞM.

Ordinul „Gloria Muncii” a fost conferit lui Ion Agrigoroaiei, profesor universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi lui Ion Eremia, şef de catedră la Universitatea de Stat din Moldova. Tot cu ordinul „Gloria Muncii” au fost decoraţi â alţi trei membri ai Comisie Cojocaru: Nicolae Enciu, şef de catedră la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Gheorghe Negru, cercetător ştiinţific coordonator la Institutul de Istorie, Stat şi Drept al AŞM, şi Anatolie Petrenco, profesor universitar la Universitatea de Stat din Moldova.

Cu medalia „Meritul Civic” au fost decoraţi Maria Danilov, şef de sector la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, Valentina Eşanu, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie, Stat şi Drept al AŞM şi Octavian Ţîcu, conferenţiar universitar la ULIM.

Titlul onorific „Om Emerit” a fost conferit lui Demir Dragnev, consultant ştiinţific la Institutul de Istorie, Stat şi Drept al AŞM, şi Elenei Postică, director adjunct al Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei.

Un răspuns to “Ghimpu a decorat istoricii din Comisia Cojocaru”

  1. szaszsebespaul Says:

    Sarbatori fericite!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: