(video) Ghimpu declară că îi va ceda, temporar, funcția de speaker lui Lupu și va felicita poporul Republicii Moldova de Crăciun

PD-funcția de șef al statului, PLDM – funcția de premier, PL – președinte al Parlamentului. Aceasta este oferta PLDM. Dar noi nu avem voturi suficiente pentru a alege președintele țării. Astfel, PD a propus să le cedăm funcția de speaker până la alegerea șefului țării și noi am acceptat. Marian Lupu va deveni președinte al Parlamentului, după care va deveni președinte al țării, iar funcția de speaker îi va reveni înapoi PL.

Acesta este posibilul scenariu al partajării celor trei funcții în stat, în jurul căruia se poartă negocieri între cele trei partide, potrivit declarațiilor liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, făcute ieri, 19 decembrie, în cadrul unei emisiuni la Prime TV.

Ghimpu afirmă că președintele țării poate fi ales și fără a modifica procedura de alegere a șefului statului în Legislativ, dar a refuzat să spună care sunt acestea.

Întrebat cine va felicita poporul Republicii Moldova în noaptea de Revelion, Mihai Ghimpu a spus că se află într-o dilemă. ”Există două opțiuni. Eu nu vreau să pregătesc mesajul, pentru că președintele Parlamentului ar putea fi ales și până la Anul Nou. Consilierii mei, însă, admit că acesta ar putea să nu fie ales în acest an, așa că cel mai probabil vom felicita poporul Republicii Moldova în seara zilei de 24 decembrie, iar dacă va fi necesar – o vom face și pe 31”, a mai spus Ghimpu.

UNIMEDIA precizează că liderii PL, PD și PLDM se întâlnesc azi, 20 decembrie la orele 15.00, la Reședința de Stat. Aceasta va fi a cincea rundă de negocieri pe marginea constituirii unei alianțe de guvernare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: