Mihai Ghimpu, laureat la gala ZECE PENTRU ROMÂNIA sursa: basarabeni.ro, cu referire la infoprut.ro

A șasea ediție a Galei ZECE PENTRU ROMÂNIA, organizată de postul de televiziune Realitatea TV, l-a avut în postura de câștigător al unui premiu de excelență pe președintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Cu un discurs ezitant pe alocuri, Mihai Ghimpu a considerat că premiul este acordat tuturor cetățenilor Republicii Moldova și eforturile acestui stat de a se democratiza și moderniza: “Consider că speranțele sunt nu numai în mine ci în toți cei care locuim pe acest teritoriu, și vă mulțumesc tuturor pentru acest premiu primit de mine.”. Ghimpu a mai evidențiat că în ultimul an și jumătate acțiunea pro-europeană a fost câștigătoare în Republica Moldova, considerând ca victorii nu doar alegerile din 29 iulie 2009 dar și pe cele din 28 noiembrie 2010.

Discursul de mulțumire al președintelui Partidului Liberal a marșat până la final pe ideea integrării europene, fiind parafrazat diplomatul român din perioada interbelică, Nicolae Titulescu: “Dați-mi o politica internă bună ca să vă ofer o politică externă bună… Strigătul străzii din Vilnius, Budapesta, Sofia și București a fost auzit prin integrarea țărilor în familia europeană. Noi suntem europeni prin vocație, trebuie să redevenim și în acte. România a fost, este și trebuie să rămână avocatul cel mai important al Republicii Moldova. Consider acest premiu ca o încurajare pentru cetățenii Republicii Moldova pentru continuarea eforturilor pentru integrarea europeană, acolo unde nu mai sunt garduri, nici sârmă ghimpată, nici vize între frați.”.

“Zece pentru România” este cel mai amplu proiect media de identificare şi de recunoaştere publică a adevăratei elite autohtone, fiind în al şaselea an de existenţă. Proiectul iniţiat de Realitatea TV îşi propune să delimiteze valoarea de notorietate în acele domenii care pot accelera evoluţia spre o Românie modernă. Ediția a șasea a galei a avut loc miercuri seara la Ateneul Român.

Un răspuns to “Mihai Ghimpu, laureat la gala ZECE PENTRU ROMÂNIA”

  1. Stroescu Catalin Says:

    Buna ziua!
    Vin cu o propunere pentru dumneavoastra. Ati putea detine un nume propriu pentru blog de genul numelemeu.com si cu o grafica personalizata. Imi place acest blog si as vrea sa va ajut sa achizitionati aceste servicii pentru blogul dumneavoastra. In cazul in care nu va descurcati va pot ajuta in parcurgerea tuturor pasilor necesari pentru a avea un blog personalizat.
    Daca sunteti de acord si vreti sa aflati mai multe detalii astept un mesaj pe adresa de email.
    O zi buna!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: