Birute Abraitiene: Republica Moldova se îndreaptă cu paşi rapizi spre Uniunea Europeană

sursa: oficial

„Republica Moldova a beneficiat de un sprijin substanţial din partea Consiliului Europei într-o perioadă dificilă pe care o parcurgem, dar care reprezintă începutul european al Republicii Moldova. Actuala guvernare depune eforturi pentru realizarea obiectivelor prevăzute în programul său de activitate, în special cel de democratizare şi integrare europeană a statului nostru, onorându-şi astfel angajamentele faţă de Consiliul Europei”.

Această declaraţie a fost făcută de Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, în cadrul întrevederii de astăzi cu Birute Abraitiene, Reprezentant Special al Secretarului General al Consiliului Europei, care îşi încheie activitatea în Republica Moldova.

Preşedintele a exprimat mulţumiri pentru susţinerea consecventă a Republicii Moldova de către Consiliul Europei, ţara noastră fiind membră a CoE de 15 ani. Mihai Ghimpu şi-a exprimat încrederea că statul nostru va beneficia şi în continuare de susţinerea partenerilor externi, apreciind rolul implicării Consiliului Europei în consolidarea valorilor democratice în Republica Moldova, precum şi eforturile acestei prestigioase instituţii în sporirea vizibilităţii ţării noastre pe plan european.

Totodată, Preşedintele i-a mulţumit Reprezentantului Special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru activitatea desfăşurată în Republica Moldova şi pentru contribuţia personală la armonizarea relaţiilor Republicii Moldova cu Consiliul Europei, dorindu-i succes în continuare şi asigurând-o că în Republica Moldova va fi aşteptată întotdeauna.

Republica Moldova, care traversează o perioadă foarte importantă în relaţia cu Consiliul Europei, se îndreaptă cu paşi rapizi spre Uniunea Europeană şi practic mai are de făcut câţiva paşi pentru a se integra în marea familie europeană, a specificat Birute Abraitiene. În context, Reprezentantul Special al Secretarului General al Consiliului Europei a menţionat că instituţia pe care o reprezintă susţine priorităţile  Republicii Moldova şi va face tot posibilul pentru a ajuta statul nostru să implementeze cu eficienţă reformele democratice.

Birute Abraitiene a mulţumit Preşedintelui pentru atitudinea sa sinceră şi amicală, precizând că s-a simţit foarte bine în Republica Moldova pe durata mandatului şi a apreciat activitatea desfăşurată de factorii de decizie. Reprezentantul Special al Secretarului General al Consiliului Europei a dat asigurări  că va urmări atent şi în continuare evoluţiile din Republica Moldova.

Mihai Ghimpu a primit un cadou simbolic de la Birute Abraitiene – volumul „Krieg Nach Dem Kriege” („Războiul după război”).

2 răspunsuri to “Birute Abraitiene: Republica Moldova se îndreaptă cu paşi rapizi spre Uniunea Europeană”

 1. xyz Says:

  Pentru toti romanii din lume,
  Acum cand se apropie Craciunul, ascultati minunatele colinde romanesti! Ascultati minunatele colinde romanesti, mai ales in interpretatrea Corului National de Camera “Madrigal”, formatie profesionista a Universitatii Nationale de Muzica, infiintata de catre maestrul Marin Constantin 11 aprilie 1963. Stiati ca, alaturi de manastirile ortodoxe pictate din Bucovina, bisericile de lemn din Maramures, manastirea Hurez din Oltenia, bisericile fortificate sasesti din Transilvania, dansul “Calusul” pastrat inca de pe vremea dacilor, doina, delta Dunarii, parcul national Hateg, din 1992 corul “Madrigal” a fost declarat Bun al Patrimoniului Universal UNESCO, find considerat cel mai bun cor de camera din lume? Tuturor romanilor, oriunde s-ar afla, sarbatori fericite!

 2. tesoruccio49 Says:

  Romanii de peste Prut se cearta prea mult intre ei, intre timp se stie cine profita!
  La fel se intimpla si in Romania,din pacate.
  Asa ca la noi ca la nimenea,mergem mereu inapoi ca racul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: