Mihai Ghimpu: ”Mă întreb cum m-aș simți în locul lui Lupu? Fiecare partid totuși are interesul său, în baza programelor” (vezi toată emisiunea)

sursa: unimedia.md, cu referire la Publika TV

”În procesul de negocieri e mai complicat decât într-un colhoz. Acolo este un singur lider, dar la noi sunt trei și unul vrea să fie mai tare, altul vrea să fie mai mare, mai frumos, dar noi suntem așa cum ne-a dat Dumnezeu. Noi vrem alianță, dar cum o putem crea în condițiile în care cineva vine cu declarații că PL ține cu Lupu, că PL s-a vândut PDM-ului?”. Declarația aparține președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu și a fost lansată în cadrul emisiunii Fabrika.

Ghimpu se arată întelegător vis-a-vis de situația democraților, explicând că se dorește împăcarea a două lucruri. ”Noi pretindem să devenim un stat european, pe de altă parte avem partide care activează în baza programelor și fiecare are interesul lui. Mă întreb cum m-aș simți în locul lui Lupu?”, a mai adăugat Ghimpu.

”Nu suntem nici unul cheie de biserică”, a continuat Mihai Ghimpu, menționând că nu trebuie criticat acum comportamentul liderului PDM, Maria Lupu, deoarece dacă acesta va contribui la refacerea AIE, cetățenii vor veni și vor zice: ”Bravo Lupu”. ”Nu trebuie să tensionăm și să organizăm nimic, pentru că din cauza a ceea ce facem noi aici la Chișinău, apar conflicte între liderii din teritorii”, a conchis liberalul.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat, făcând referire la afirmațiile lui Marian Lupu, că PDM va pune la baza alianței aceleași principii și valori, fie aceasta cu PCRM sau cu PL și PLDM.

Referindu-se la întâlnirea cu conducerea PDM, Mihai Ghimpu a precizat că nu s-a vorbit despre repartizarea funcțiilor, așa cum a acuzat liderul PLDM Vlad Filat, exprimându-și speranța că acesta din urmă nu ascultă discuțiile.

UNIMEDIA aminteşte că liderii Partidului Liberal şi cei ai Partidului Democrat au avut sâmbătă o întâlnire, în format restrâns, fără participarea liberal-democraţilor. Întrunirea s-a desfăşurat la Reşedinţa prezidenţială, ferită de ochii presei.

Redactor: Maia Visterniceanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: