Ghimpu: Am acceptat ca Parlamentul să revină PD; așteptăm decizia PLDM

sursa: jurnal.md

PL a acceptat ca funcția de speaker să revină Partidului Democrat până la alegerea președintelui. Acum PD așteaptă răspunsul Partidului Liberal Democrat. Sunt declarațiile președintelui PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei intervenții telefonice la „Chestiunea Zilei”, de la Jurnal TV. Ghimpu a expus mai multe detalii din culisele negocierilor. „A fost expus gândul ca niciun partid să nu aibă mecanismul de a monopoliza puterea. Rezultatele sunt rezultate, dar practica este alta. PD a spus clar că puterea trebuie să fie partajată egal. Liderul PL a lăsat să se înțeleagă că mersul negocierilor depinde de PLDM. „Practica europeană arată că partidele care obțin mai multe voturi trebuie să cedeze în favoarea unei alianțe de guvernământ. PL și PLDM trebuie să facă totul ca PD să intre în viitoarea alianță”, a adăugat Ghimpu.

Vicepreședintele PLDM, Alexandru Tănase, a declarat, la rândul său, că PLDM deja și-a făcut oferta. „Nu am auzit nicio obiecție până acum, iar mâine vom asculta poziția partenerilor. Nu am spus că repartizarea portofoliilor trebuie să se facă exclusiv în funcție de repartizarea funcțiilor, dar nici numărul de voturi obținute nu-l putem ignora. PLDM este gata pentru a face compromis în ceea ce privește constituirea unei alianțe, dar nu cu ignorarea rezultatatului la alegeri”, a spus Tănase.

„Oferta PLDM era așteptată. Nu consider că cineva a făcut careva fapte eroice”, a spus, la rândul, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: