(video) Novodvorskaia: ”Mihai Ghimpu – un președinte mai bun, nici nu-ți poți imagina”

sursa: unimedia.md

„Comuniştii nu au posibilitatea de a alege preşedintele țării, dar nici alianța n-o are. Ei bine, atunci funcțiile președintelui interimar le va exercita un om absolut minunat, (…) Mihai Ghimpu. Un președinte mai bun, nici nu-ți poți imagina. El ştie ce trebuie de făcut. Peste un an sau doi, ei vor crea locuri de muncă, economia va crește, dependenţa faţă de Rusia va scădea. În Moldova, jumătate de populație deja are pașapoarte românești, ” a declarat jurnalista rusă Valeria Novodvorskaia,  comentând rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

Potrivit acesteia, Moldova câpătă treptat imunitate împotriva „imperialiştilor care se umilesc în fața Rusiei, împotriva demagogilor şi populiştilor”, iar faptul că oficialii ruși au încercat prin intermediul posturilor de televiziune rusești să-i susțină pe comuniști va fi în detrimentul imaginii Federației Ruse.

La rândul său, omul de afaceri rus Konstantin Borovoi a spus că Republica Moldova are o şansă foarte bună de a deveni un stat european și democratic. „Am fost prea entuziasmat când preşedintele a refuzat să participe la summit-ul OSCE, deoarece pe ordinea de zi nu a fost inclusă problema teritoriilor ocupate (…) Suntem geloși că cetățenii Republicii Moldova au așa un președinte bun”.

4 răspunsuri to “(video) Novodvorskaia: ”Mihai Ghimpu – un președinte mai bun, nici nu-ți poți imagina””

 1. UN SIMPLU ROMÂN Says:

  Emoţionantă concluzia jurnalistei ruse.
  Vremea lui Mihai Ghimpu nu a trecut.
  Abia începe.

 2. Sergiu Cazacu Says:

  Novodvorscaia cel mai independ politolog din Rusia si care isi expune punctul de vedere foarte impartial

 3. ciprian Says:

  …am vrut sa spun „sa se schimbe legea cetateniei in RM”

 4. ciprian Says:

  Bravo pentru aprecieri, domnule Ghimpu.
  Mi-a atras atentia declaratia ca „in Moldova, jumatate din populatie are pasapoarte romanesti”. Doar ca probabil s-a referit la intreaga Moldova (inclusiv cea romaneasca), ca e foarte putin probabil ca jumatate din populatia Republicii Moldova sa aiba si cetatenie romana. Desigur, n-ar strica ca peste 90% din moldoveni sa obtina cetatenia romana si eventual sa se schimbe si limba cetateniei in RM ca toti moldovenii din „strainatate” (adica aia 4.5 milioane din Romania) sa poata obtine cetatenia RM si vota pentru alegerile din RM (ca doar PCRM a declarat RM drept continuator a statului medieval moldovenesc). Iar daca macar 1 milion de moldoveni romani ar vota pentru alegerile din RM sa vedem cum ar arata rezultatele si cate mandate ar lua PL 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: