(LIVE) Negocieri Filat-Lupu-Ghimpu

surse: arena.md, privesc.eu

Vlad Filat (PLDM), Marian Lupu (PDM) și Mihai Ghimpu (PL), însoţiţi de câte două persoane din partidele pe care le conduc, vor avea miercuri, 8 decembrie, o nouă rundă de consultări cu privire la formarea viitoarei coaliţii de guvernare în Republica Moldova. Ei au convenit să se întâlnească la ora 10:00, în incinta Palatului Republicii, informează Arena.

În timp ce Vlad Filat şi Mihai Ghimpu s-au pronunţat ferm pentru reeditarea Alianţei pentru Integrarea Europeană (actuala coaliţie de guvernare de centru-dreapta), Marian Lupu declară că formaţiunea sa nu a luat încă o decizie şi că oferta Partidului Comuniştilor făcută PDM este una deosebit de generoasă.

Vlad Filat propune ca în cadrul unei viitoare coaliţii de centru-dreapta PLDM să deţină funcţia de premier, PDM – de preşedinte al Republicii Moldova, iar PL – de preşedinte al Parlamentului.

Radio Europa Liberă menţionează în această dimineaţă că Partidul Comuniştilor a aprobat strategia unei coaliţii de guvernare cu Partidul Democrat, sub numele „Pentru Moldova”. Împreună, cele două partide ar avea 57 de mandate în Parlament, lipsindu-le patru pentru a alege şeful statului. Sursa citată notează că liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat presei că “restul de voturi ar putea veni de la PLDM”.

În viitorul parlament, PCRM va avea 42 de mandate, PLDM – 32 mandate, PDM – 15 mandate şi PL – 12 mandate.

Privește în direct declarațiile pentru presă, la sfârșitul negocierilor, pe  PRIVESC.EU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: