Partidul Liberal cheamă PD şi PLDM să nu poarte negocieri cu comuniştii

sursa: tv7.md, foto: Eduard Bâzgu

Partidul Liberal este îngrijorat de tratativele iniţiate între PD şi PCRM. Despre acest lucru a declarat astăzi liderul liberalilor Mihai Ghimpu în cadrul unei conferinţe de presă. El a făcut un apel către PD, dar şi PLDM de a nu negocia cu comuniştii.

Preşedintele Partidului Liberal susţine că în urma rezultatelor alegerilor din noiembrie curent, Moldova are de ales 2 direcţii.

„Prima – continuarea europeană, pas confirmat şi prin denumirea coaliţiei AIE şi a 2-a – Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, anunţată de preşedintele PCRM Vladimir Voronin”, a declarat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, cetăţenii ţării trebuie să se bucure de o guvernare democratică, cu un viitor european. De aceea a venit cu un apel către PD şi PLDM.

«Facem un apel al PL către PLDM şi către PD, să uităm de 2 variante, că şi PLDM şi PD au, numai PL nu are a 2-a variantă, cea de a negocia cu comuniştii», a adăugat d-l Ghimpu.

Ghimpu crede că în acest moment nu este atât de importantă partajarea funcţiilor în stat, ci faptul că ţara are nevoie de Alianţă, de echipa care va lucra pentru cetăţeni.

«La prima etapă noi trebuie să facem posibilul să adunăm aceste 59 de mandate pe care n-i le-a încredinţat şi le-a pus pe tavă, pe palme alegătorii şi pe urmă să ne gândim de unde luăm celelalte două. O altă cale nu avem. PL are încredere în colegii săi de Alianţă, fiindcă Alianţa încă există şi credem că va exista şi în viitor. Dar în cazul în care o să încercăm să ne comportăm aşa nu ne-am comportat în aceste 8 zile, bând ceai doar şi comunicând prin intermediul mass-media, eu cred că răbdarea cetăţenilor o să dispară», a menţionat Mihai Ghimpu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: