Delegație europeană, așteptată la Chișinău

sursa: arena.md

Mai mulți oficiali europeni vor sosi la Chișinău vineri, 10 decembrie. Anunțul a fost făcut marți, 7 decembrie, în cadrul întrevederii preşedintelui interimar Mihai Ghimpu cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, informează Arena.

Din delegația europeană vor face parte comisarul european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Stefan Fule, ministrul de Externe al Poloniei, Radek Sikorski şi ministrul de Externe al Suediei, Carl Bildt.

Potrivit Servciului de presă al Parlamentului, președintele interimar și şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova au avut un schimb de opinii vizavi de situaţia post-electorală din Republica Moldova şi ultimele evoluţii în consultările purtate de reprezentanţii partidelor parlamentare pentru crearea unei alianţe de guvernare.

Preşedintele Mihai Ghimpu a menționat că opţiunea celor peste 60% din alegători este continuitatea Alianţei pentru Integrarea Europeană. ,,Votul acordat de cetăţeni la alegerile din 28 noiembrie indică asupra faptului că ei doresc la guvernare forţe politice democratice, pro-europene, care ar putea să realizeze obiectivul de integrare europeană”, a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu a mai menționat că reprezentanţii partidelor democratice parlamentare ,,sunt obligaţi să ţină cont de această dorinţă a cetăţenilor în procesul de negocieri pentru constituirea alianţei de guvernare”.

În context, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat că ,,UE salută şi încurajează dialogul post-electoral în Republica Moldova în vederea creării unei alianţe de guvernare de orientare pro-europeană”. De asemenea, Dirk Schuebel a reiterat necesitatea continuării reformelor democratice în Republica Moldova în vederea realizării obiectivului de integrare europeană.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: