Ghimpu a întârziat la întrevederea cu Narîşkin. Filat ignorat

sursa: stireazilei.md

Seful administratiei prezidentiale ruse, Serghei Nariskin, a venit inaintea presedintelui interimar, liberalul Mihai Ghimpu, la Resedinta de Stat din centrul Chisinaului, unde era programata intrevederea dintre cei doi.

Nariskin a spus din start ca nu va face nicio declaratie pentru presa.

Mihai Ghimpu a declarat ca va discuta cu jurnalistii in functie de rezultatele intrevederii sale cu oficialul rus.

In acelasi timp, liderul PLDM, premierul Vlad Filat a anuntat ca nu are programata nicio intrevedere cu Serghei Nariskin.

Seful administratiei prezidentiale ruse a venit aseara la Chisinau. El a fost cazat in hotelul de lux deinut de controversatul om de afaceri, Vlad Plahotniuc, deputat pe lista Partidului Democrat. Se asteapta o discutie si dintre Nariskin cu liderul comunist Vladimir Voronin.

Analistii cred ca Moscova incearca sa creeze in Moldova o coalitie PD-PCRM.

Vizita lui Nariskin are loc cu cateva zile inaintea venirii la Chisinau a presedintelui Parlamentului European.

Nariskin dupa intrevederea cu Mihai Ghimpu: „Este foarte importanta orice discutie, mai ales dupa alegerile parlamentare, intrucat configuratia puterii pe viitor va determina relatia RM-Rusia pe viitor”.

Ghimpu: „A venit sa se informeze despre situatia postelectorala, sa discute cu partidele care au acces in Parlament, pentru ca vor relatii bune cu Republica Moldova. Noi, la fel, vrem relatii bune cu Rusia. A fost o discutie despre situatia de azi, relatiile de azi si de maine cu Rusia si cum le vedem fiecare. Mi-a spus ca nu se va intalni cu Vlad Filat, pentru ca el s-a vazut cu Vladimir Putin la Sankt Petersburg. A discutat cu sefu sau, ce rost mai are sa discute acum?! Decizia de creare a coalitiei apartine partidelor din Parlament”.

Un răspuns to “Ghimpu a întârziat la întrevederea cu Narîşkin. Filat ignorat”

  1. Presa rusa a anuntat formarea Coalitiei PCRM – PDM in Republica Moldova | Ziarişti Online Says:

    […] Anterior, Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal si actualul presedinte interimar al Republicii Moldova, declarase dupa intalnirea cu emisarul rus – despre a carui sosire la Chisinau a aflat din presa – urmatoarele: “A venit sa se informeze despre situatia postelectorala, sa discute cu partidele care au acces in Parlament, pentru ca vor relatii bune cu Republica Moldova. Noi, la fel, vrem relatii bune cu Rusia. A fost o discutie despre situatia de azi, relatiile de azi si de maine cu Rusia si cum le vedem fiecare. Mi-a spus ca nu se va intalni cu Vlad Filat, pentru ca el s-a vazut cu Vladimir Putin la Sankt Petersburg. A discutat cu seful sau, ce rost mai are sa discute acum?! Decizia de creare a coalitiei apartine partidelor din Parlament”, transmite portalul stireazilei.md citat pe blogul lui Mihai Ghimpu. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: