Ce este comun între politica expansionistă a Kremlinului şi ameninţarea cu moartea pentru fondatorul WikiLeaks?

surse: jurnal.md, adevarul.ro, azi.md

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, susține că a fost amenințat cu moartea. Assange a declarat, într-un dialog pentru The Guardian, că el şi colaboratorii săi au primit „ameninţări cu moartea”, care au și determinat echipa să ia măsuri de securitate sporite.

„Ameninţările la adresa vieţilor noastre sunt lucruri cunoscute, luăm măsuri de siguranţă atât cât putem, fiind vorba despre o superputere”, a menționat Assange, fără să spună despre ce putere este vorba.

De menționat că, recent, Tom Flanagan, fostul consilier al premierului canadian, a spus că fondatorul WikiLeaks ar trebui omorât. „Cred că Assange ar trebui asasinat…Cred că Obama ar trebui să dea acest ordin. Nu aş fi trist dacă Assange ar dispărea”, este declarația făcută de Flanagan.

Întrebat despre ce crede despre astfel de declarații, fondatorul WikiLeaks, Assange, a spus că „Flanagan şi ceilalţi care fac astfel de declaraţii ar trebui acuzaţi de incitare la crimă, la modul serios”.

Dialogul online al lui Julian Assange a avut loc în contextul în care presa scrie că arestarea sa este iminentă, în legătură cu o anchetă pentru „viol și agresiune sexuală”, despre care Julian Assange spune că ar fi o tentativă de discreditare a sa și a WikiLeaks, din partea adversarilor săi.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a început duminică să publice aproximativ 251.000 de mesaje ale diplomaţiei americane, ceea ce a generat furia Washingtonului şi a pus numeroase guverne în situaţii stânjenitoare. Amintim că WikiLeaks a făcut dezvăluiri și despre Republica Moldova, potrivit cărora Vladimir Voronin i-ar fi propus lui Marian Lupu, anul trecut, 10 milioane de dolari pentru o alianță, în condițiile blocajului pe scena politică din Republica Moldova, în 2009.

Un răspuns to “Ce este comun între politica expansionistă a Kremlinului şi ameninţarea cu moartea pentru fondatorul WikiLeaks?”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: