Cantemir: “Pe 28 noiembrie să votăm viitorul, nu trecutul, libertatea, nu umilinţa, adevărul, nu minciuna, bunăstarea, nu sărăcia!”

sursa: pl.md

La 25 noiembrie, echipa liberală în frunte cu Mihai Ghimpu a vizitat oraşul Cantemir, pentru a se întâlni cu cetăţenii localnici. Evenimentul a fost deschis, în mod tradiţional, de către ansamblul etno-folcloric “Ştefan-Vodă”, care i-a bucurat pe cantemireni cu cântecele lor tradiţionale româneşti.

Preşedintele filialei Partidului Liberal de la Cantemir, Victor Culicovschi, a sintetizat în discursul său toate îndemnurile la vot rostite de către reprezentanţii Partidului Liberal până în prezent, rostind următoarele: “Pe 28 noiembrie să votăm viitorul, nu trecutul, libertatea, nu umilinţa, adevărul, nu minciuna, bunăstarea, nu sărăcia!”

Următorul vorbitor a fost Alexandru Gheorghevan, originar din satul Cociulia. Dumnealui a rememorat şi a relatat celor prezenţi momentele fatidice ale lui 6 iulie 1949, când el împreună cu toată familia sa a fost ridicat la orele 3 ale nopţii, urcat la Iargara într-un vagon, şi dus cu forţa în regiunea Bureat-Mongolia, unde a stat nouă ani.

În discursul său, preşedintele Mihai Ghimpu a vorbit despre necesitatea edificării unei economii puternice la noi acasă, pentru a putea asigura cetăţenilor salarii şi pensii demne de munca lor: “Şi noi putem să promitem multe, cum fac alţi politicieni, dar nu o facem, pentru că nu e demn, nu e corect”, a accentuat preşedintele.

Alte teme importante vizate în discursul preşedintelui au fost relaţiile cu Romania, şi alte state din UE. Preşedintele a reafirmat mesajul Partidului Liberal în legătură cu destinul Republicii Moldova, accentuând tema reformelor ample în fiecare instituţie de stat, reforme menite să ne ducă mai aproape de Uniunea Europeană. În cazul majorării salariilor şi pensiilor, Mihai Ghimpu consideră că mai întâi pensiile ar trebui să fie ridicate la nivelul coşului minim de consum, abia apoi se poate trece la majorări substanţiale.

“Vă chem în numele adevărului şi dreptăţii, la 28 noiembrie să ne unim cu toţii, indiferent de naţionalitate, să dăm jos fiara roşie şi să construim o viaţă democratică!”, a încheiat preşedintele.

Un răspuns to “Cantemir: “Pe 28 noiembrie să votăm viitorul, nu trecutul, libertatea, nu umilinţa, adevărul, nu minciuna, bunăstarea, nu sărăcia!””

  1. VIITORUL CELUI DE-AL DOILEA STAT ROMÂNESC | Ion Petrescu Says:

    […] MATERIAL PRELUAT PE BLOGUL PREŞEDINTELUI REPUBLICII MOLDOVA […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: