s. Izbişte, Criuleni: o nouă troiţă în memoria victimelor regimului sovietic comunist

sursa: pl.md

PL va ridica o troiţă în memoria victimelor regimului sovietic comunist în satul Izbişte din raionul Criuleni. Anunţul a fost făcut de către Preşedintele PL Mihai Ghimpu la o întâlnire electorală cu cetăţenii din localitatea respectivă. „Cine nu cunoaşte istoria riscă să o repete, iar memoria oamenilor nevinovaţi, deveniţi victime ale regimului sovietic doar fiindcă erau gospodari, cunoşteau carte sau pur şi simplu erau oameni la locul lor şi nu tolerau minciuna, trebuie cinstită de urmaşi.

Regimul sovietic a fost unul inuman şi a însemnat deportări în masă, colectivizare forţată, persecuţii în masă etc, iar comunismul este sinonim cu minciuna, mizeria, sărăcia, corupţia. O astfel de guvernare nu trebuie să existe în Republica Moldova, iar într-un stat democratic nu au ce căuta minciuna, propaganda, manipularea, falsificarea istoriei”, a menţionat Mihai Ghimpu.

”o pensie minimă de 1500 de lei dacă banii ar fi ajuns în bugetul de stat, dar nu se duceau în bugetul familiei Voronin”

”o pensie minimă de 1500 de lei dacă banii ar fi ajuns în bugetul de stat, dar nu se duceau în bugetul familiei Voronin”

Potrivit Preşedintelui PL, în zadar spun unii pensionari că comuniştii le-au dat pensii, dimpotrivă, guvernarea comunistă a fost cea care i-a lipsit pe cei peste 600 000 de pensionari din republică de pensii. „Pensionarii ar fi trebuit să aibă în momentul de faţă o pensie minimă de 1500 de lei dacă banii ar fi ajuns în bugetul de stat, dar nu se duceau în bugetul familiei Voronin. Economia Republicii Moldova lucra pentru afacerile familiei Voronin pentru că altfel aceasta nu putea făcea miliarde”, a precizat Mihai Ghimpu.

Preşedintele PL s-a referit şi la politicile pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova, precizând că doar având o economie liberă, concurenţială, independentă de factorul politic, se va putea implementa şi o politică socială favorabilă cetăţenilor din Republica Moldova.  În context, Mihai Ghimpu a accentuat şi importanţa atragerii investiţiilor străine în economia Republicii Moldova, precum şi a gestionării corecte şi transparente a banului public, un exemplu elocvent în acest sens fiind primăria municipiului Chişinău.

„Succesul PL reprezintă succesul fiecăruia dintre cetăţenii care votează această formaţiune politică”

„Succesul PL reprezintă succesul fiecăruia dintre cetăţenii care votează această formaţiune politică”

Locuitorii satului Izbişte au solicitat Preşedintelui PL ridicarea imunităţii lui Voronin pentru abuzurile comise, precum şi retragerea licenţei postului TV NIT, aservit comuniştilor, care promovează minciuna.  

„Succesul PL reprezintă succesul fiecăruia dintre cetăţenii care votează această formaţiune politică”, a spus Mihai Ghimpu la finalul întâlnirii. Preşedintele PL a mai menţionat că la 28 noiembrie cetăţenii vor decide dacă vor merge înainte, spre un viitor european, vor trăi în bunăstare şi în spiritul adevărului şi a dreptăţii sau vor rămâne în sărăcia, mizeria, corupţia adusă de guvernarea comunistă.

Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe cetăţeni să aleagă schimbarea până la capăt şi să voteze Partidul Liberal, care prin acţiuni responsabile, va pleda pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat european, iar cetăţenii noştri să obţină ceea ce merită – o viaţă decentă în condiţii de bunăstare, libertate şi dreptate.

Un răspuns to “s. Izbişte, Criuleni: o nouă troiţă în memoria victimelor regimului sovietic comunist”

  1. Ghimpu din coasta comunistilor, presedinte-blogger | Ziarişti Online Says:

    […] la Mihai Ghimpu – Blog de presedinte Related postsMarian Lupu, narcisistul lui Voronin, gol in baieCAMPANIA Voteaza Pentru […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: