Ghimpu despre ziua sa de naştere: „Care zi de naştere? Am şi uitat”

sursa: jurnal.md

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, împlineşte, astăzi, 19 noiembrie, vârsta de 59 de ani, dar a lăsat să se înţeleagă că este prea ocupat cu campania electorală pentru a sărbători.

„Vineri am mai multe întâlniri, inclusiv la Universitatea de Medicină şi Universitatea agrară, iar seara trebuie să particip la o emisiune televizată. Care zi de naştere în aceste condiţii?”, a spus Ghimpu acum două zile, când a vizitat pădurea lui Vladimir Voronin de la Ţiganca.

Şeful statului a mai spus atunci că a şi uitat că împlineşte 59 de ani. „Eu am uitat că vineri e ziua mea, că va invitam atunci aici la Ţiganca. Puteam să facem aici un chef, pe malul lacului, cu lebede…Cum de mi-a scăpat asta?”.

Mihai Ghimpu nu este supărat că de ziua sa premierul Vlad Filat va avea o întrevedere cu omologul său rus Vladimir Putin. „Fie sănătoşi şi să se întâlnească. Eu nu-s împotriva acestor întrevederi. Important ca după ele să fie identificate rezultate în favoarea ambelor state. În primul rând Federaţia Rusă să-şi retragă armata şi muniţiile din partea stânga a Nistrului, mai ales că a recunoscut independenţa Republicii Moldova. Să nu mai motiveze că război…Care război? Este o speculaţie şi îmi pare rău că astfel de oameni, cu aşa stat mare şi puternic, inventează nişte lucruri”, a adăugat preşedintele interimar.

Mihai Ghimpu s-a născut în localitatea Coloniţa, o suburbie a oraşului Chişinău. Preşedintele PL a fost unul dintre autorii mişcării de eliberare naţională. Este jurist de profesie. Anterior, a fost deputat, consilier în forul municipal al capitalei, după care, în urma evenimentelor care au urmat după aprilie 2009 – alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie – a fost ales spicher (la 28 august 2009) şi şef interimar al R. Moldova (la 11 septembrie 2009).

De când deţine cele două funcţii importante în stat, Mihai Ghimpu s-a transformat dintr-un politician fără carismă într-un personaj intens mediatizat în Moldova, dar şi peste hotare. A semnat în această perioadă un şir de decrete şi a adoptat mai multe decizii care au stârnit reacţii negative atât din partea partenerilor din coaliţia de guvernare, cât şi din partea opoziţiei comuniste. A trezit dispreţ, dar şi stimă în societate pentru unele declaraţii. Este deja de neimaginat ca de pe terenul politic din Moldova să lipsească Mihai Ghimpu, care glumeşte reuşit şi nereuşit, adoptă unele decizii judicioase, dar şi unele pripite, scrie deca-press.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: