Mihai Ghimpu îl acuză pe Vladimir Voronin că a dat în arendă peste 600 de hectare de pădure la preţuri foarte mici şi fără licitaţie

sursa: publika.md

După ce, ieri, l-a atacat dur pe colegul din Alianţă, Vlad Filiat, astăzi a venit rândul liderului PCRM, Vladimir Voronin. Este vorba de preşedintele PL, Mihai Ghimpu, care a susţinut, astăzi, un briefing lângă pădurea de la Ţiganca, unde preşedintele PCRM Vladimir Voronin deţine o importantă suprafaţă de teren.

Mihai Ghimpu a survolat astăzi cu elicopterul, împreună cu jurnaliştii, mai multe proprietăţi ale fostului şef al statului, Vladimir Voronin, printre care vilele de pe strada Ciocârliei din Chişinău, viile de la Budeşti şi terenul de lângă pădurea Ţiganca. El a făcut această vizită în calitate de preşedinte al Partidului Liberal. Elicopterul a fost închiriat, cu 30 de mii de lei din fondul electoral al liberalilor, de pe aeroportul Mărculeşti.

La Țiganca, Ghimpu a vorbit despre averile lui Voronin. Potrivit lui Ghimpu, discuţiile pe seama ridicării imunităţii parlamentare a liderului comunist, dar şi a fostului şef al Agenţiei „Moldsilva”, Anatolie Popuşoi, nu pot fi abandonate. Cel din urmă a fost acuzat că ar fi dat în arendă peste 600 de hectare de pădure la preţuri foarte mici şi fără licitaţie. În prezent, Ghimpu aşteaptă raportul Comisiei juridice pentru a readuce această chestiune pe agenda Legislativului.

De asemenea, Ghimpu a reafirmat că premierul Vlad Filat nu ar fi avut dreptul să semneze Tratatul privind regimul de Frontieră cu România, afirmând că, din această cauză, acest document nu ar avea nicio valoare juridică şi nu se ştie care fi soarta lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: