Dezvăluirile lui Mihai Ghimpu pe dealul de la Țiganca

sursa: arena.md

,,O pensie în valoare de 1.315 lei puteau să aibă pensionarii din Republica Moldova, dacă Vladimir Voronin nu fura din Bugetul de Stat”, a declarat liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, miercuri, 17 noiembrie.  El i-a invitat pe reprezentanții mass-media pe dealul de lângă pădurea de la Țiganca, pentru a-i informa despre prejudiciile aduse de Vladimir Voronin statului prin darea în arendă a unor loturi de pădure.

Mihai Ghimpu a ajuns pe dealul pădurii cu un elicopter al Aeroportului Mărculești și a ținut să precizeze că a venit în calitate de lider de partid, nu de şef al statului și că nu a folosit resurse administrative, dar bani din fondul Partidului Liberal. Călătoria cu elicopterul l-a costat 30.000 lei. Liderul PL a venit cu un dosar de probe despre ,,averea lui Voronin”. El a spus că inițiativa de a dezvălui probele și, mai ales, chiar la pădurea din Țiganca, a venit din partea cetățenilor, care l-au rugat să dea în vileag informațiile.

Astfel, potrivit probelor prezentate de Mihai Ghimpu, ex-președintele Republiici Moldova, comunistul Vladimir Voronin are la Țiganca 700 de ha, iar alte 7 ha la Budești. ,Aceste loturi de pământ nu au fost procurate legal și, în plus, au fost cumpărate la un preț de nimic. Voronin a dat doar 21 lei pentru un hectar, pe când prețul mediu este de 427 de lei”, a menționat liderul PL.

În consecință, potrivit celor afirmate de Ghimpu, fostul președinte Vladimir Voronin a prejudiciat Bugetul de Stat, numai la capitolul dării în arendă a pădurii Țiganca, cu 261 mii de lei.

“În cei opt ani de guvernare, a furat peste 32 miliarde de lei. Dacă această sumă le era repartizată pensionarilor, ei ar fi avut o pensie de 1.315 lei”, a afirmat Mihai Ghimpu.

Contractul încheiat între Vladimir Voronin și Moldsilva privind pădurea de la Țiganca expiră tocmai în anul 2057. Alt contract privind arenda loturilor de pâmânt de la pădurea Geamănă a fost reziliat de către liderul comuniștilor după ce Alianța pentru Integrarea Europeană a preluat guvernarea în stat.

Liderul PL a precizat că a luat aceste informații din raportul Curţii de Conturi.

Mihai Ghimpu a mai spus că Voronin a încălcat legislația și prin construcțiile neautorizate ridicate pe aceste teritorii. ,,Iar pentru toate nelegiurile, mai devreme sau mai târziu, el va plăti!”, a subliniat liderul PL.

Mihai Ghimpu a menționat că toate proprietățile fostului președinte Voronin trebuie întoarse statului, iar construcțiile să fie demolate. El a adăugat că așteaptă și decizia Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri şi imunităţi în privinţa ridicării imunităţii parlamentare a lui Voronin. După această decizie, Mihai Ghimpu, potrivit precizării sale, va putea convoca Parlamentul, pentru dezbateri şi vota pe chestiunea retragerii imunității lui Vladimir Voronin.

Un răspuns to “Dezvăluirile lui Mihai Ghimpu pe dealul de la Țiganca”

  1. tesoruccio49 Says:

    DA SE VEDE CA SUNTEM FRATI,JURATI.
    LA FEL SE INTAMPLA SI IN ROMANIA,UNII POLITICIENI FURA CA-N CODRU.
    MA BUCUR SA VA CITESC,SCRIU DIN INDEPARTATA ITALIA,TOATE CELE BUNE.IOANA MOROZAN


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: