Maestrul Ion Ungureanu, felicitat de Mihai Ghimpu

sursa: arena.md

“Ion Ungureanu face parte din generaţia de aur a culturii teatrale a Republicii Moldova, care prin prestaţia şi intelectul său, patriotismul şi devotamentul de neam, au făcut ca noi să cunoaştem şi să păstrăm valorile naţionale, să avem o istorie şi cultură adevărată cu care putem să ne mândrim”, a declarat, în seara zilei de 15 noiembrie, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului, în cadrul seratei de creaţie a maestrului Ion Ungureanu, organizată cu prilejul jubileului de 75 ani al acestuia, notează Arena.

„În acea perioadă grea, situat între zbucium şi credinţă, între ideologie şi artă, fiind acuzat în repetate rânduri de naţionalism, aţi ales întotdeauna esenţa şi cuviinţa, ne-aţi dat posibilitate să savurăm frumuseţea limbii române”, a accentuat şeful statului, apreciind inteligenţa, curajul şi măiestria lui Ion Ungureanu pe tot parcursul anilor de activitate profesională.

În opinia lui Mihai Ghimpu, prin fructuoasa activitate pe care a desfăşurat-o, Ion Ungureanu a reuşit să se impună drept o personalitate de primă mărime atât în arta şi cultura Republicii Moldova, cât şi pe plan internaţional. “Aţi activat cu mult succes la Moscova, în calitate de regizor şi actor de teatru şi film, la Bucureşti, în calitate de vicepreşedinte al Fundaţiei Culturale Române. Iar în calitate de prim-regizor al Teatrului „Luceafărul”, aţi montat spectacole de mare succes, care vor rămâne în istoria noastră teatrală”, a menţionat şeful statului.

„Faptul că şi astăzi, după şaisprezece ani, oamenii vi se adresează respectuos cu „Domnule Ministru” denotă şi recunoştinţa pentru ceea ce aţi făcut în calitate de ministru al Culturii şi Cultelor din Republica Moldova. Vă mulţumesc pentru talentul pus în slujba oamenilor, pentru capacitatea de dăruire şi de sacrificiu şi Vă asigur că pentru noi rămâneţi a fi una din personalităţile notorii ale neamului, un exemplu de credinţă şi devotament în artă şi un mare patriot”, a subliniat Mihai Ghimpu.

2 răspunsuri to “Maestrul Ion Ungureanu, felicitat de Mihai Ghimpu”

  1. admin Says:

    Ați primit pe blog și un răspuns.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: