Satul Pârlița: Prima dată în viață vedem un președinte al țării!

„Pentru prima dată în istoria satului Pârliţa din raionul Făleşti un preşedinte de ţară vizitează localitatea, chiar dacă este în calitate de preşedinte de partid”, a menţionat reprezentantul administraţiei publice locale prezent la întâlnirea electorală a Preşedintelui PL Mihai Ghimpu cu locuitorii satului Pârliţa. În context, reprezentantul primăriei a enumerat o serie de probleme cu care se confruntă localitatea care are peste 600 de ani: lipsa apeductului şi a canalizării, starea deplorabilă în care se găsesc drumurile, salarii şi pensii care nu permit locuitorilor un trai decent, reparaţia casei de cultură şi a şcolii etc., menţionând că, ajungând în Parlament, Partidul Liberal ar trebui să rezolve cel puţin o parte dintre acestea.

Mihai Ghimpu a declarat că Partidul Liberal îşi asumă responsabilitatea să îmbunătăţească condiţiile de muncă şi de trai la sate, aşa cum merită cetăţenii. Totodată, PL îşi propune să contribuie la dezvoltarea agriculturii, deoarece Republica Moldova are un sol fertil, care trebuie prelucrat adecvat, dar şi să industrializeze satele, în acest fel fiind create şi locuri noi de muncă. Potrivit Preşedintelui PL, toate aceste angajamente asumate de Pl se pot realiza doar dacă în Republica Moldova va exista stabilitatea politică, vor învinge forţele democratice, vor acumula mai mult de 61 de mandate în comun în Parlament şi vor reuşi să aleagă preşedintele Republicii Moldova.

Mihai Ghimpu a mai precizat că este pentru prima dată în istoria noastră, când Republica Moldova are un preşedinte, fie şi interimat, care nu a fost vreodată membru al partidului comuniştilor. „Un stat fără o politică independentă şi promovată cu demnitate nu poate avea un popor fericit. Nu mă pot împăca cu gândul că în Republica Moldova unii au trăit şi trăiesc bine, au acumulat bogăţii pe spinarea cetăţenilor, iar altora abia de supravieţuiesc. Oare cât vom mai sta cu mâna întinsă şi cu capul plecat?”. Reieşind din aceste considerente, PL şi-a propus promovarea unor reforme absolut necesare în justiţie, medicină, sfera socială, educaţie etc. pentru a le asigura cetăţenilor o viaţă decentă. Preşedintele PL i-a îndemnat pe cetăţeni să aleagă schimbarea pănă la capăt şi să le ofere copiilor şi nepoţilor lor un trai liniştit, conform valorilor şi standardelor europene. „În numele copiilor noştri să trăim viaţa cu demnitate şi să promovăm reformele care sunt cheia succesului, iar votând PL vor avea de căştigat cetăţenii. Doar o guvernare liberală va putea mişca lucrurile înainte”.

Mihai Ghimpu a amintit cetăţenilor că în calitate de Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte interimar, a fost împotriva alegerilor anticipate şi pentru a le evita a propus adoptarea unei noi Constituţii, ajustată la standardele europene. Din păcate, nu s-a reuşit acest lucru şi acum trebuie să aibă loc aceste alegeri anticipate, după cum prevede Constituţia, iar aleşii poporului în loc să se ocupe de interesele cetăţenilor, sunt implicaţi în campanie electorală.

Albina Pavalean, preşedintele filialei Făleşti a PL, a subliniat, că prin voturile sale din 29 iulie 2009, satul Pârliţa a fost ca un scut de pază pentru valorile democratice în nordul Republicii Moldova, exprimându-şi speranţa că aceşti cetăţeni vor vota şi la 28 noiembrie 2010 pentru PL şi îi vor convinge şi pe cei indecişi să voteze schimbarea până la capăt.

Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe locuitorii satului Pârliţa să participe activ la votare, să discute cu vecinii, rudele, prietenii şi să-i convingă să nu creadă minciunilor şi să nu se lasă manipulaţi la alegerile din 28 noiembrie 2010.

În final, locuitorii satului Pârliţa l-au rugat pe Mihai Ghimpu să mai viziteze localitatea lor, indiferent de funcţia pe care o va ocupa pe viitor, Preşedintele PL fiind surprins să afle că în localitatea respectivă sunt mai mult de 10 familiii care poartă numele Ghimpu, în sală fiind prezent un locuitor care purta acelaşi nume ca şi bunicul său Ion Ghimpu.

Un răspuns to “Satul Pârlița: Prima dată în viață vedem un președinte al țării!”

  1. Sergiu Cazacu Says:

    D-nul Ghimpu veniti si in satul Nikolaevca raionul Leova unde sunt vreo 20 de case si vreo 40 de localnici ca acolo nici primar nu au vazut nemaivorbind presedinte


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: