Orașul Fălești: Salutăm iniţiativa președintelui Ghimpu de desecretizare a arhivelor KGB

„Visul meu cel mai are şi idealul pentru care lupt de 20 de ani de când sunt în politică este ca să văd poporul meu liber şi fericit, iar dreptatea şi adevărul să revină în sfârşit pe acest pământ. La începutul anilor 90 am luptat în stradă pentru aceste valori şi am fost bătut de marele patriot Voronin, pe atunci ministrul de interne, care lupta pentru păstrarea regimului sovietic”. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele PL Mihai Ghimpu la întâlnirea cu alegătorii din oraşul Făleşti.

 Preţ de 3 ore Mihai Ghimpu a prezentat platforma electorală a PL, realizările Alianţei pentru Integrare Europeană la nivel de Preşedinţie, Parlament şi Guvern într-un an de guvernare şi a răspuns la nenumăratele întrebări venite din partea celor prezenţi în sală. Preşedintele PL s-a referit în mod special la priorităţile de guvernare ale Partidului Liberal în domeniul consolidării statului de drept, insistând asupra necesităţii de a fi implementată reforma constituţională, care va instaura noi reguli în organizarea şi funcţionarea eficientă a autorităţilor antrenate în exercitarea puterii, reforma sistemului judecătoresc, care va eficientiza actul justiţiei şi va contribui la prevenirea corupţiei în instanţele de judecată, la reorganizarea Procuraturii, Curţii Constituţionale şi Curţii de Conturi, fapt ce va permite scoaterea acestora de sub influenţa politicului, precum şi promovarea unei politici anticorupţie la nivel de stat. 

Majoritatea cetăţenilor au salutat iniţiativa de desecretizare a arhivelor pentru ca cei care au avut de suferit să aibă în sfârşit acces liber la dosarele lor, dar s-au arătat nemulţumiţi de faptul că comuniştii, acuzaţi de afaceri dubioase, nu au fost traşi la răspundere până la acest moment. Cetăţenii s-au mai plâns de calitatea şi de volumul serviciilor medicale acordate în baza poliţei medicale de asigurare.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, anul 2010 este un an de răscruce pentru Republica Moldova, similar anilor 90, şansă care n-a fost valorificată atunci, aşa cum au făcut, de exemplu Ţările Baltice, care au implementat reformele democratice, iar acum pot oferi un viitor european cetăţenilor lor şi condiţii decente de trai. Preşedintele PL a menţionat că doar democraţia poate duce Republica Moldova în marea familie europeană, menţionând că într-un viitor apropiat cetăţenii Republicii Moldova vor avea posibilitatea să circule liber în ţările din spaţiul Schengen.

În final, Mihai Ghimpu i-a chemat pe alegătorii din Făleşti la responsabilitate civică, să se prezinte activ la urnele de vot pe 28 noiembrie 2010 şi să voteze Partidul Liberal, să voteze schimbarea până la capăt pentru a nu pierde şi această ocazie de a construi un viitor european pentru cetăţenii Republicii Moldova, în care să triumfe adevărul şi dreptatea. Mihai Ghimpu a subliniat că realizând acest obiectiv al schimbării până la capăt, toţi cetăţenii Republicii Moldova vor reuşi să obţină ceea ce merită: libertate, dreptate, bunăstare.

2 răspunsuri to “Orașul Fălești: Salutăm iniţiativa președintelui Ghimpu de desecretizare a arhivelor KGB”

 1. Dinu Says:

  @Nornegru – Cu putini romani de-ai mei ma pot mandri ca gandesc si simt la fel ca tine. Am zis romani de-ai mei pentru ca am fost ROMÂN in suflet de la primele clipe ale mela pana in ziua de astazi. Desi m-am nascut pe partea stanga a Prutului, chiar in Falesti, tot timpul am simtit ca sunt roman. Acum sunt cetatean Roman, dar tare as vrea ca din 2 pasapoarte sa fac doar unul, pe care sa scrie ROMANIA MARE!
  Va multumesc domnule Mihai Ghimpu pentru ca ne-ati redat aripi si sunteti alaturi de noi!
  Pe 28 cei ce voteaza in Romania nu va vor dezamagi!!!

 2. Nornegru Says:

  Daca FALESTI vine de la FALA(si sigur aceasta e etimologia toponimului) sa-mi fie si mie ingaduit sa ma amestec printre falistenii care au participat la intalnirea cu dl. Mihai Ghimpu. Vreau de aici de la peste 1000 de km distanta de voi (din Banat)sa ma falesc cu un roman de vita tare,un om adevarat,mare iubitor de adevar si de dreptate. Am mai scris si cu alte ocazii despre valoarea politica si umana a d-lui Ghimpu. Acelasi entuziasm il am si acum in preajma alegerilor de la 28 noiembrie a.c. Putini dintre politicienii romani iviti in ultimul deceniu in fruntariile Vechii noastre Romanii pot sta alaturi de el. Puteti fi mandri cu adevarat ca ati stat in preajma lui,l- ati ascultat si l-ati aprobat! Personal nu pot sa-i aduc nicio critica pana acum!! Nu am aflat temeiuri sa am obiectii.Dimpotriva. Nu, nu sunt de acord ca trebuie sa fie mai”temperat”, mai retinut,mai precaut…Lupta politica nu se duce cu duhul blandetii!! Adevarul , desi doare si biciuieste, nu poate fi spus decat tare si fara ocolisuri. Pentru el se poate si muri.D-l Ghimpu este un astfel de om si de politician. Iar marea lui omenie tocmai de aici vine: de la respectul adevarului rostit curajos si neinfricat!!
  Bravo lui!!
  Lasa-ti-ma si pe mine sa-l votez,dragi falisteni!! O fac cu amandoua mainile. Cea dreapta mi-o pun pe inima ca marturie ca aleg un OM MARE!! Ca banatean, recunoscut fiind ca ei sunt cei mai falosi dintre romani, ma simt acum,iata din FALESTI!! Falos m-am simtit si cand am strigat din toata fibra vietii mele „JOS COMUNISMUL” aici, in Banatul meu natal ,in decembrie 1989. Eu si familia mea toata.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: