Mihai Ghimpu: Guvernarea e ca un pom – pentra a da roadă bună, are nevoie de timp

„Înţeleg că viaţa multora dintre Dumneavoastră este grea şi că nu s-a ajuns la acea bunăstare pe care ne-o dorim cu toţii. Dar, în acelaşi timp, mandatul acordat de cetăţeni la 29 iulie 2009 a fost pentru o perioadă de 4 ani şi nu de un an. Este ca şi cum aţi fi sădit o livadă, nu un lan de porumb pe care trebuie să-l recoltaţi toamna aceasta. Livada pe care aţi sădit-o atunci este astăzi frumoasă, are rădăcini puternicce, dar încă nu i-a venit vremea rodului. Îndemnul meu este să o îngrijiţi, pentru că numai ea vă poate asigura bunăstarea pe viitor. Aceasta înseamnă să ieşiţi la vot la 28 noiembrie 2010 într-un număr cât mai mare, ca împreună să facem schimbarea până la capăt”. Acesta a fost îndemnul Preşedintelui PL Mihai Ghimpu lansat la întâlnirea electorală cu locuitorii satului Călineşti din raionul Făleşti.

Mihai Ghimpu a menţionat că principalele obiective pe care şi le asumă PL şi pentru care luptă este lichidarea sărăciei şi a corupţiei şi integrarea europeană a Republicii Moldova. De asemenea, PL are un ideal pe care îl doreşte realizat în cel mai apropiat timp – revenirea dreptăţii şi adevărului la noi acasă. „În prim-plan trebuie să fie cetăţenii acestei ţări, dar nu cei care sunt la putere”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Răspunzând la întrebările venite din sală, Mihai Ghimpu a respins minciunile şi manipulările comuniste referitoare la explozia digului de la Nemţeni, creşterea mortalităţii infantile, majorarea preţurilor la gaze din cauza incompetenţei conducerii, diminuarea plăţilor sociale etc., explicând cetăţenilor care este adevărul în toate aceste cazuri şi ce „realizări” a obţinut guvernarea comunistă pe parcursul celor 8 ani în afară de sărăcie, corupţie şi relaţii tensionate cu statele vecine. Sătenii s-au referit şi la o serie de probleme locale, între care problema drumului din localitate aflat într-o stare deplorabilă, a sârmei ghimpate, a necesităţii de majorare a salariilor, pensiilor şi plăţilor sociale, asigurării cu locuri de muncă a sătenilor, aprovizionarea bibliotecilor şcolare şi publice din localităţile rurale cu manuale şi literatură artistică etc.

Mihai Ghimpu a menţionat că doar împreună şi prin eforturi comune vom depăşi problemele existente, îndemnând locuitorii satului Călineşti să aleagă schimbarea până la capăt. „Aceasta înseamnă acţiune profesionistă şi responsabilă, pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat european, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: