Pînă în iarnă, toţi sinistraţii vor intra în case noi, a dat asigurări Mihai Ghimpu

sursa: moldpres.md

Toţi cetăţenii care şi-au pierdut locuinţele în timpul inundaţiilor din vara anului curent vor intra în case noi pînă la începutul lunii decembrie. Declaraţia respectivă a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, în cadrul vizitei de lucru la cele trei şantiere din localităţile Obileni, Cotul Morii şi Nemţeni, raionul Hînceşti, relatează MOLDPRES cu referire la un comunicat al Serviciului de presă al Preşedinţiei.

În timpul deplasării în zona sinistrată, şeful statului s-a familiarizat cu situaţia la zi de la cele trei şantiere, unde se construiesc peste 700 de case, precum şi cu lucrările de creare a infrastructurii pe terenurile respective.

În cadrul discuţiilor cu muncitorii, Mihai Ghimpu s-a interesat atît de condiţiile de trai şi de muncă pentru personalul implicat în lucrări, de respectarea drepturilor lor sociale, cît şi despre termenele reale de îndeplinire a lucrărilor de construcţie. În cadrul discuţiilor, constructorii l-au asigurat pe şeful statului că graficul de dare în folosire a locuinţelor va fi respectat cu stricteţe, iar calitatea lucrărilor va fi îndeplinită la cel mai înalt nivel.

La Obileni, Mihai Ghimpu a vizitat şi şantierul de construcţie a celor nouă case de locuit cu trei odăi, care sînt ridicate din mijloacele financiare oferite de Guvernul Georgiei.

Preşedintele Mihai Ghimpu a apreciat eforturile muncitorilor care activează la cele trei şantiere, accentuînd importanţa finalizării lucrărilor de construcţii pînă la lăsarea frigului. „Trebuie să depunem toate eforturile ca toţi sinistraţii, pînă la începutul iernii, să treacă în locuinţele noi. După inundaţiile din vara anului curent, statul s-a angajat să implementeze acest proiect social şi trebuie s-o facă, deoarece numai în acest caz cetăţenii vor avea încredere în guvernare şi se vor convinge că aceasta depune toate eforturile pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă aceştia”, a accentuat şeful statului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: