Mihai Ghimpu: „Pe parcursul ultimului an, banii publici au fost gestionaţi corect, în interesul cetăţenilor”

sursa: moldpres.md

Dotarea subdiviziunilor SA „Drumuri” cu tehnică performantă demonstrează, o dată în plus, faptul că pe parcursul ultimului an banii publici au fost gestionaţi corect, în interesul cetăţenilor. Şi acest lucru este demonstrat nu numai prin achiziţiile de tehnică nouă, dar şi prin drumurile reparate în mai multe localităţi ale republicii.

Declaraţii în acest sens a făcut Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, în cadrul ceremoniei de transmitere a primului lot de maşini multifuncţionale de curăţare a drumurilor subdiviziunilor întreprinderii din 10 raioane ale republicii, informează MOLDPRES citînd un comunicat al Serviciului de presă al instituţiei prezidenţiale.

Şeful statului a mai menţionat că actuala conducere a Republicii Moldova va continua procesul de dotare cu tehnică şi utilaje noi întreprinderea SA „Drumuri”, deoarece practica demonstrează că de starea traseelor depinde, în mare măsură, şi economia republicii. „Dacă drumurile sînt proaste, înzăpezite iarna şi nu se poate circula, atunci nu există condiţii adecvate de deplasare atît pentru cetăţeni, cît şi pentru mărfuri. Ca rezultat, avem de pierdem toţi – cetăţenii, deoarece nu se pot deplasa, iar statul prin micşorarea acumulărilor la buget”, a specificat Mihai Ghimpu.

Preşedintele Mihai Ghimpu a menţionat importanţa dotării cu tehnică şi utilaje noi a filialelor SA „Drumuri”, menţionînd că traseele pot fi întreţinute doar cu tehnică modernă, care asigură o calitate înaltă a lucrărilor efectuate.

Potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, în urma unei licitaţii, au fost procurate 33 de autocamioane de acest model, care vor ajunge în toate subdiviziunile raionale ale SA „Drumuri”. „Aceste maşini multifuncţionale au fost procurate la un preţ de 1,26 mln de lei, preţul de pornire fiind de circa 2,5 mln lei. Pînă la 18 noiembrie curent, ele vor fi în dotarea tuturor structurilor raionale, unde există filiale ale SA „Drumuri”, a spus Anatol Şalaru. Ministrul a mai menţionat că maşinile au fost procurate din mijloacele acumulate în fondul rutier.

În luna octombrie anul curent, 31 de autogredere moderne de producţie anglo-germană, dotate cu sistem de încălzire şi aparate de aer condiţionat, cu radio şi sistem GPS, au fost transmise în dotarea tuturor filialelor SA „Drumuri”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: