În satul Mereni, raionul Anenii Noi va fi înălţată o troiţă în memoria deportaţilor, cu sprijinul financiar al PL

sursa: pl.md

„Faptul că decretul prezidenţial cu privire la declararea zilei de 28 iunie 1940 drept zi a ocupaţiei sovietice a fost considerat neconstituţional reprezintă cea mai mare ruşine naţională, a doua după votul de încredere acordat comuniştilor de cetăţenii Republicii Moldova în 2001. Sunt jurist şi declar cu toată responsabilitatea că decretul emis era perfect constituţional”. Această declaraţie a fost făcută de Preşedintele Mihai Ghimpu la întâlnirea electorală din seara zilei de ieri cu locuitorii satului Mereni, raionul Anenii Noi. La eveniment a fost prezent şi candidatul PL pentru funcţia de deputat Valeriu Munteanu.

Referindu-se la platforma electorală a PL în campania pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, la iniţiativele legislative care se impun pentru a dezvolta valorile democratice în Republica Moldova şi a construi un stat de drept, Mihai Ghimpu a menţionat că dacă în societatea noastră se punea capăt speculaţiilor referitoare la identitate şi limba vorbită, dar se punea accent pe promovarea reformelor economice, în Republica Moldova exista un alt nivel de trai, cu mult superior celui existent. „Dacă miliardele care s-au dus în buzunarele comuniştilor veneau la bugetul de stat, cu siguranţă cetăţenii Republicii Moldova aveau salarii şi pensii decente”, a spus Preşedintele PL.

„Dacă miliardele care s-au dus în buzunarele comuniştilor veneau la bugetul de stat, cu siguranţă cetăţenii Republicii Moldova aveau salarii şi pensii decente”

„Dacă miliardele care s-au dus în buzunarele comuniştilor veneau la bugetul de stat, cu siguranţă cetăţenii Republicii Moldova aveau salarii şi pensii decente”

Potrivit lui Mihai Ghimpu, şi gestionarea corectă şi transparentă a banilor publici reprezintă o modalitate eficientă de soluţionare a diverselor probleme cu caracter social şi economic, oferind în calitate de exemplu realizările primăriei Chişinău şi felul cum Primarul General al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, a reuşit acumulare de finanţe pentru acordarea ajutoarelor financiare pentru familiile cu venituri mici, reparaţia drumurilor, procurarea troleibuzelor noi, rezolvarea problemei cu staţia de epurare, cu parcul Valea Morilor etc.

Primarul satului Mereni a anunţat în cadrul întâlnirii că, în curând, în localitate, graţie iniţiativei Preşedintelui PL Mihai Ghimpu şi cu sprijinul financiar al Partidului Liberal, va fi înălţată o troiţă în memoria celor 276 de persoane, originare din Mereni, care au avut de suferit de pe urma regimului sovietic de ocupaţie. „82 de familii nevinovate din Mereni, care munceau din greu din zori şi până în noapte, au fost ridicate şi duse în Siberia, de unde nu s-au mai întors. Memoria  lor trebuie cinstită de urmaşi pentru că s-a vărsat sânge nevinovat”, a subliniat Mihai Ghimpu.

„Vă chem să ne asumăm responsabilitatea pentru alegerile din 28 noiembrie 2010 şi să reconfirmăm votul acordat la 29 iulie 2009”

„Vă chem să ne asumăm responsabilitatea pentru alegerile din 28 noiembrie 2010 şi să reconfirmăm votul acordat la 29 iulie 2009”

Ulterior, Mihai Ghimpu şi Valeriu Munteanu au răspuns la întrebările venite din sală. Mai mulţi săteni au precizat că şi-ar dori o dezbatere între comunişti şi liberali chiar în sala mare a Casei de Cultură din localitate, unde a avut loc întâlnirea, totodată menţionând că la Mereni comuniştii n-au susţinere din partea locuitorilor, de aceea aceştia nici n-au curaj să vină în localitate.

În finalul întâlnirii, Preşedintele PL Mihai Ghimpu a îndemnat locuitorii satului Mereni la responsabilitate civică. „Vă chem să ne asumăm responsabilitatea pentru alegerile din 28 noiembrie 2010 şi să reconfirmăm votul acordat la 29 iulie 2009, pentru a putea duce schimbarea până la capăt. Partidul Liberal a fost şi va fi de partea cauzei naţionale, a durerilor acestui pământ şi acestor oameni şi niciodată nu va face alianţă cu comuniştii. Vrem un viitor european pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, astfel încât ei să se simtă bine, la noi acasă, şi să simtă că anume ei sunt adevărata putere, nu politicienii”, a concluzionat Mihai Ghimpu.

Un răspuns to “În satul Mereni, raionul Anenii Noi va fi înălţată o troiţă în memoria deportaţilor, cu sprijinul financiar al PL”

  1. tania Says:

    Domnule Ghimpu , faceti o greseala foarte mare , inaltind un idol „troita”. Nu exista asa un Dumnezeu , care S-ar numi „troita”. Dumnezeu este unul singur si nu este altul in afara de El. Chiar si in crezul ortodox scrie urmatoarele: ” Cred intr-unul Dumnezeu , Tatal Atottiitorul … si intru Unul Domn Isus Hristos , Fiul Lui Dumnezeu , Unul nascut , Care din Tatal S-a nascut … Nascut , nu facut „. „Trinitatea” este o minciuna satanica . Dca inaltati acest monstru „tri- v -odnom” , faceti o lucrare a lui satana si Dumnezeul cel adevarat nu va poate ajuta sau binecuvinta. Va rog din toata inima , intrebati-L mai intii pe insusi Dumnezeu , daca e voia Lui aceasta „inaltare ciudata”. Puneti-L la incercare pe Dumnezeul cerului si al pamintului , intrbati-L chiar pe El si va va raspunde neaparat. Mergeti pe o cale gresita in aceasta privinta. Dumnezeu este unicul , care va poate da ajutorul real si necesar. Nu-L respingeti. Nu comiteti aceasta uriciune. O bucata de lemn , cioplita si zugravita de mina omului , nu va poate ajuta absolut cu nimic. Un chip cioplit cu trei fete (sau indivizi) este o scirba inaintea Dumnezeului Celui Preainalt, este un dunezeu fals , o parodie la imaginea adevarata a lui Dumnezeu. Va rog , opriti-va din acest drum ratacit , sfirsitul caruia este dezastrul si moartea.
    Va rog mult sa-mi raspundeti , daca ati citit acest mesaj.
    Cu stima si cu apararea Lui Dumnezeu asupra dra , Tania.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: