Mihai Ghimpu la Colegiul de Construcții

sursa: pl.md

„Suntem într-un tunel al istoriei începând cu 1812, de aceea trebuie să avem curajul să scăpăm de comunişti şi să ducem schimbarea până la capăt”. Acesta este îndemnul lui Dumitru Raicev, fost profesor, de etnie bulgară, prezent la întâlnirea electorală a Preşedintelui PL Mihai Ghimpu cu liceenii şi colectivul de profesori de la Colegiul de Construcţii din Chişinău.

Dumitru Raicev a spus că la alegerile din 28 noiembrie 2010 va vota pentru Mihai Ghimpu şi echipa PL, invocând următoarele argumente: Mihai Ghimpu este un adevărat patriot al acestui stat, este curajos şi are o echipă care se conduce de principii morale în activităţile desfăşurate. „Ecuaţia după care se conduc candidaţii PL este următoarea a=b+c, unde „a” sunt faptele lor, „b” este ceea ce gândesc, iar „c” este ccea ce spun, mesajul. Am lăcrimat atunci când Preşedintele Mihai Ghimpu a semnat decretul spunând adevărul că am fost ocupaţi, deoarece doar în familia mea sunt 3 jerfe ale regimului sovietic de ocupaţie”, a menţionat Dumitru Raicev.

„Candidaţii PL nu sunt oamenii vorbelor, ci a faptelor, şi dorim schimbarea până la capăt în beneficiul cetăţenilor noştri”

„Candidaţii PL nu sunt oamenii vorbelor, ci a faptelor, şi dorim schimbarea până la capăt în beneficiul cetăţenilor noştri”

La întâlnirea electorală desfăşurată la Colegiul de Construcţii din Chişinău, cu o sală arhiplină, Mihai Ghimpu s-a referit la programul electoral al Partidului Liberal, la realizările echipei în cadrul Guvernului Alianţei pentru Integrare Europeană, a Parlamentului şi Preşedinţiei, precum şi la priorităţile de guvernare pentru următorul mandat. „Candidaţii PL nu sunt oamenii vorbelor, ci a faptelor, şi dorim schimbarea până la capăt în beneficiul cetăţenilor noştri. Doar aşa Republica Moldova va scăpa de corupţie şi sărăcie. Am readus valorile naţionale acasă, dar mai avem de depus eforturi pentru ca dreptatea şi adevărul să triumfe şi să avem condiţii decente de trai”, a declarat Mihai Ghimpu. Totodată, Preşedintele PL a subliniat că împreună cu tinerii din Republica Moldova, echipa PL îşi propune să construiască drumul european pe care să meargă Republica Moldova.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, Republica Moldova are nevoie de politicieni cu demnitate, care să spună adevărul fără frică şi să fie un exemplu demn de urmat pentru tineri. „Vreau ca poporul meu să nu stea cu capul plecat aşa cum a fost în perioada sovietică, ci să aibă un viitor european şi un trai demn într-un stat de drept şi democratic”, a subliniat Mihai Ghimpu.

„Vreau ca poporul meu să nu stea cu capul plecat aşa cum a fost în perioada sovietică”

„Vreau ca poporul meu să nu stea cu capul plecat aşa cum a fost în perioada sovietică”

Preşedintele PL i-a îndemnat pe cei prezenţi în sală să dea dovadă de responsabilitate civică şi să participe la vot în ziua de 28 noiembrie 2010, menţionând că modificările operate la Codul Electoral permit studenţilor să voteze în baza carnetelor de student şi a buletinului de identitate la orice secţie de votare din localitatea unde îşi fac studiile, chiar dacă nu au viză de reşedinţă. Deja am pierdut 20 de ani de independenţă, de aceea la 28 noiembrie trebuie să folosim şansa de a vota pentru valorile europene şi împotriva comuniştilor, cei care aruncă electoratului câte un os atunci când acesta ajunge la pensie, a spus Mihai Ghimpu.

Valeriu Pelivan, director al Colegiului de Construcţii Chişinău, instituţie de învăţământ care numără circa 1700 de studenţi şi 200 de profesori, a mulţumit Preşedintelui PL Mihai Ghimpu pentru mesajul transmis celor prezenţi, menţionând că au trecut mai mult de 10 ani de când Colegiul n-a mai fost vizitat de niciun oficial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: