Mihai Ghimpu vrea o ședință a Legislativului până la 28 noiembrie, pentru a discuta ridicarea imunității lui Voronin

sursa: unimedia.md

”Președintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, va insista ca până la 28 noiembrie să fie convocată ședința Parlamentului”, a declarat astăzi, 3 octombrie, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu. Potrivit acestuia, în cadrul ședinței urmează a fi discutată ridicarea imunității parlamentare a deputatului comunist, Vladimir Voronin.

UNIMEDIA precizează că deși Legislativul a fost dizolvat prin decret prezidențial la 28 septembrie, deputații sunt în drept să voteze hotărâri și legi ordinare, printre care se numără și ridicarea imunității parlamentare. Totdată, pentru a discuta ridicarea imunității parlamentare este necesar avizul Comisiei Juridice Numiri și Imunități. 

Ultima a examinat repetat, la 11 octombrie, cererea Procuraturii Generale privind retragerea imunităţii parlamentare a deputaţilor Vladimir Voronin şi Anatol Popuşoi.  Comisia a solicitat procurorilor să-i interogheze pe cei doi deputaţi în calitate de bănuiţi şi să anexeze mărturiile acestora la dosar. Fostul preşedinte este suspectat de către procurori de abuz de putere în timpul evenimentelor din aprilie 2009, ce a dus la moartea unui om.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la PUBLIKA.MD

Un răspuns to “Mihai Ghimpu vrea o ședință a Legislativului până la 28 noiembrie, pentru a discuta ridicarea imunității lui Voronin”

  1. Valentin Says:

    Bosorogul asta de Voronin destul a aiurit deja si s-a bucurat de imunitate atit el cit si fiul lui, ar fi si timpul sa se lipseasca de imunitate, nu a meritat-o niciodata.
    P.S. Votam Gabriel Stati :))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: