Tinerii aleg schimbarea până la capăt

sursa: pl.md

Astăzi, 2 noiembrie, la ora 13.00, în incinta Casei de Cultură a Universităţii de Stat din Moldova a avut loc întâlnirea preşedintelui Mihai Ghimpu cu studenţii de la USM. La eveniment au fost prezenţi peste cinci sute de studenţi.  În discursul său, care a durat peste o oră, Mihai Ghimpu a vorbit despre realizările Partidului Liberal şi ale AIE pe parcursul anului de guvernare, dar şi problemele care încă nu au fost rezolvate şi care urmează să fie soluţionate după alegerea noului Parlament, la 28 noiembrie.

Mihai Ghimpu a prezentat oferta electorală a PL, acordând o atenţie deosebită prevederilor din programul electoral ce ţin de plasarea tinerilor specialişti în câmpul muncii şi atragerea investiţiilor externe în scopul creării noilor locuri de muncă. De asemenea, s-a abordat problema reformării sistemului de învăţământ universitar, astfel încât studenţii să poată contracta credite pentru studii, iar odată cu absolvirea şi angajarea lor în câmpul muncii să poată rambursa în rate creditele contractate.

S-au abordat de asemenea teme de politică externă, Mihai Ghimpu prezentând poziţia Partidului Liberal în privinţa orientării strategice a Republicii Moldova: integrarea europeană trebuie să fie prioritatea numărul 1 a republicii.

,,Chiar dacă Voronin a promis majorarea salariilor și a pensiilor cu 25% în fiecare an, el nu își va respecta promisiunile, așa cum nu sunt eu flăcău de 16 ani”

,,Chiar dacă Voronin a promis majorarea salariilor și a pensiilor cu 25% în fiecare an, el nu își va respecta promisiunile, așa cum nu sunt eu flăcău de 16 ani”

Relaţiile cu România sunt foarte importante, ea ajutându-ne în repetate rânduri şi în diferite domenii, atât în perioada inundaţiilor din 1994, cât şi în cazul dezastruoaselor inundaţii din vara acestui an. De asemenea, creditul de 100 de milioane euro acordat de România a contat foarte mult pentru Republica Moldova, ca şi asistenţa diplomatică acordată în cadrul eforturilor republicii de a se integra în Uniunea Europeană. Concluzia preşedintelui a fost că România este şi trebuie să fie partenerul strategic în vederea integrării europene.

A doua parte a întâlnirii a fost dedicată întrebărilor studenţilor. Aceştia au abordat subiectul elucidării evenimentelor din aprilie 2009 şi al pedepsirii celor care se fac vinovaţi de crimele şi maltratările comise cu un an şi jumătate în urmă. Raspunsul preşedintelui a fost că fosta guvernare comunistă a distrus probele care au existat, iar sistemul judecătoresc este unul care tergiversează şi el pedepsirea celor vinovaţi, din cauza incertitudinii legate de alegerile din noiembrie. “Ei ştiu că Mihai Ghimpu e un liberal  şi nu conduce într-un stil totalitar, iar dacă s-ar întoarce Voronin, ei riscă să îşi piardă funcţiile, de ar lua acum o decize în defavoarea lor”, a menţionat preşedintele. Dumnealui şi-a exprimat speranţa că după alegerea noului legislativ şi desemnarea guvernului adevărul va ieşi la iveală.

,,acum avem o a doua șansă să schimbăm lucrurile în Republica Moldova”

,,acum avem o a doua șansă să schimbăm lucrurile în Republica Moldova”

La finalul întâlnirii, Mihai Ghimpu a îndemnat studenţii să dea dovadă de verticalitate şi demnitate, pentru că ei reprezintă viitorul republicii, să se mobilizeze şi să participe la alegerile din 28 noiembrie 2010, făcând o alegere clară pentru schimbarea până la capăt, în favoarea Europei şi democraţiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: