Limbă și istorie sau economie?

sursa: arena.md

Televiziunea publică și alte posturi de televiziune au citat preponderent un fragment din discursul de duminică, 31 octombrie, al președintelui interimar al RM, președintele PL, dl Mihai Ghimpu, relatând despre  lansarea programului electoral al PL, care a avut loc la Orhei. Și anume afirmația privind „readucerea şi funcţionarea limbii materne, readucerea istoriei noastre adevărate”. După cum au prezentat evenimentul jurnalele de știri, se putea crea impresia eronată că în timp ce societatea se confruntă cu probleme de natură economică și socială, liderul PL e preocupat  tot de limbă și istorie.

La întâlnirea de marți, 2 noiembrie, cu studenții USM, am putut constata că mesajul electoral al PL este unul complex și puternic  ancorat în realitate. „E timpul să avem o economie care să ofere locuri de muncă, salarii, burse și pensii mai mari”, a declarat Mihai Ghimpu. „Acest lucru nu se poate realiza fără investiții din străinătate”. „Fără o economie dezvoltată, nu avem viitor”, a menționat liderul PL. „Noi trebuie să ne construim viitorul, să nu așteptăm ca altcineva să o facă în locul nostru”,  a menționat invitatul studenților.

Cu toate acestea, „cea mai grea reformă pe care încă nu am realizat-o este cea a mentalității”, a menționat Ghimpu. ”Este clar că la baza mentalității unui popor stau tocmai limba, istoria, cultura, tradițiile. Așa încât, un partid care promovează limba și istoria, promovează inclusiv dezvoltarea economică.”

Aurelian Lavric

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: