Mihai Ghimpu: “Buneii să nu depindă de politicieni!”

sursa: arena.md

Partidul Liberal (PL) şi-a lansat programul electoral la Orhei, duminică, 31 octombrie, documentul fiind prezentat de preşedintele Mihai Ghimpu, relatează Arena. Evenimentul, organizat în faţa Casei de cutură din Orhei şi la care au participat peste 1.000 de persoane, potrivit PL, a fost deschis de prim-vicepreşedintele formaţiunii, deputatul Ion Hadârcă.

“Am venit să adresăm un mesaj de îmbărbătare tuturor celor care ne susţin. De la Soroca până la Ştefan Vodă, oamenii vin râurele spre noi şi ne dau încredere”, a declarat candidatul PL. El a ţinut să sublinieze că în actuala campanie electorală “PL a pornit de la simboluri esenţiale” şi cu “echipa consolidată, puternică”, după ce a “trecut prin mai multe încercări”. “Europa ne susţine, Europa aşteaptă ca moldovenii să se trezească. Dacă pe 28 noiembrie nu învingem, Europa se va întoarce cu spatele la noi. Treziţi-vă, oameni buni!”, a chemat Ion Hadârcă.

Principalele puncte din platforma electorală a PL pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie au fost prezentate de preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova.

Ghimpu a declarat că Republica Moldova are nevoie de o gestionare cu responsabilitate a banului public, de acţiuni însoţite de reforme fundamentale bazate pe funcţionalitatea legii, în vederea creşterii economice, de asigurarea unei bunăstări pentru “cetăţenii care au trecut prin război, deportări, foamete organizată”.

„Buneii să nu depindă de polticieni” şi “să uităm de copii dezbrăcaţi şi flămânzi”, a îndemnat Mihai Ghimpu. Republica Moldova are nevoie de o “politică socială”, a subliniat el. “Partidul Comuniştilor, cu toate că este un partid de stânga, nu a avut un program social viabil, ci unul de îmbogăţire”, a mai apreciat preşedintele PL.

În faţa oamenilor adunaţi la Casa de cultură din Orhei, Mihai Ghimpu a ţinut să releve că lupta pentru libertate a fost începută de concetăţenii noştri în anii 89-90, “ceea ce însemna readucerea şi funcţionarea limbii materne, readucerea istoriei noastre adevărate, readucerea drapelului de stat – Tricolorul, care reprezintă unitatea noastră, valorile naţionale, valori fără de care un popor nu poate exista nici în prezent, nici în viitor, dacă nu ţine cont de moştenirea lăsată de strămoşi”.

În acelaşi context, deputatul PL Ana Guţu a ţinut să puncteze că “un neam care nu-şi cunoaşte istoria proprie este sortit pieirii, un neam care nu-şi respectă limba şi tradiţiile, este sortit pierii”. “Avem nevoie de un stat de drept puternic, în care să funcţioneze Legea. Numai prin respectarea legii vom putea aduce investiţii în Republica Moldova, investiţii care să ridice economia”, a mai spus Ana Guţu.

„Scopul Partidului Liberal este să ducă Schimbarea până la capăt, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, modernizarea satelor. Cetăţenii noştri trebuie să aleagă între trecut şi viitor!”, a declarat, la rândul său, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedintele PL, primarul general al municipiului Chişinău, care îşi susţine formaţiunea în campanie, dar nu candidează de această dată pentru un mandat de parlamentar.

După lansarea platformei electorale în oraşul Orhei, candidaţii PL au mai avut duminică întâlniri cu alegătorii în alte 10 localităţi: Peresecina, Ciocâlteni, Susleni, Selişte, Mălăeşti, Stepsoci, Puţuntei, Mitoc, Cucuruzeni, Chiperceni, Trebujeni, Piatra, Podgoreni, Jora de Mijloc.

Partidul Liberal s-a lansat în campania electorală duminica trecută, 24 octombrie, la Cetatea Sorocii.

Sloganul de campanie al PL este “Schimbarea până la capăt!”. În buletinul de vot pentru scrutinul parlamentar din 28 noiembrie, formaţiunea va figura cu numărul 3.

Alexandru Scurtu, Arena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: