Viktor Orban: Anul 2011 va fi important pentru R. Moldova

sursa: arena.md

“Consider că relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi Ungaria se dezvoltă foarte dinamic şi permit iniţierea şi implementarea unor proiecte reciproc avantajoase în diferite domenii. Această colaborare ne permite să implementăm cu succes şi unele proiecte ale Alianţei pentru Integrarea Europeană, care au ca scop final lichidarea sărăciei în Republica Moldova şi integrarea ei în Uniunea Europeană” , a declarat preşedintele interimar Mihai Ghimpu, la întrevederea de luni, 25 octombrie, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat într-o vizită oficială la Chişinău, informează Arena.

“Astăzi, Republica Moldova este apreciată în Uniunea Europeană pentru reformele iniţiate de actuala guvernare. Reforme care demonstrează foarte clar intenţiile, obiectivele şi priorităţile Alianţei pentru Integrarea Europeană de a transforma Republica Moldova într-un stat democratic şi prosper în marea familie europeană”, a declarat, în cadrul întrevederii, premierul ungar, citat de Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova.
 
În cadrul întrevederii, Viktor Orban a reconfirmat susţinerea Ungariei, în particular, şi sprijinul Uniunii Europene, pe ansamblu, pentru procesul de modernizare şi integrare europeană în care s-a înscris Republica Moldova.

În opinia lui Mihai Ghimpu, vizita prim-ministrului Ungariei, ţară care va prelua la începutul anului 2011 preşedinţia Uniunii Europene, “constituie o mărturie a susţinerii acordate de comunitatea europeană cursului de modernizare şi reformare a Republicii Moldova, asumat de Alianţa pentru Integrarea Europeană”, se arată în comunicatul oficial.

Premierul maghiar a menţionat că “anul 2011 trebuie să devină unul foarte important pentru Republica Moldova”, deoarece atât Ungaria, cât şi Polonia, care vor asigura preşedinţia Uniunii Europene pe parcursul anului viitor, se solidarizează în sprijinul nostru, “intenţionând să elaboreze un caiet de sarcini comun”.

Referindu-se la relaţiile bilaterale, Viktor Orban a menţionat că acestea înregistrează “o ascensiune permanentă, deschizând noi oportunităţi, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiţionale reciproc avantajoase”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: