Ghimpu scoate la iveală pozna lui Voronin

sursa: moldova.org

Acum ies la suprafață mai multe mitocănii de-ale ex-președintelui Vladimir Voronin. Președintele interimar, Mihai Ghimpu a desecretizat astăzi două decrete pe care le-ar fi oferit fostul președinte. Este vorba de conferirea Ordinului „Ştefan cel Mare” unor oficiali din Federaţia Rusă.

Prin dispoziţia Preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, nr. 383-ss din 19 octombrie 2010, au fost desecretizate decretele ex-preşedintelui Vladimir Voronin din 11 decembrie 2001 şi 5 iunie 2003, prin care a fost conferit Ordinul „Ştefan cel Mare” generalului de armată Nikolai Patruşev, general-maiorului Vaceslav Uşakov şi lui Serghei Lebedev, fost director al Serviciului de Informaţii Externe al federaţiei Ruse.

Cum pot oficialii ruși să primească Ordinul „Ștefan cel Mare”? Consider că cea mai mare prostie omenească. Amintim că la la 9 octombrie, curent, un șir de documente au fost desecretizate de către Comisia interdepartamentală pentru protecţia secretului de stat. Aceste acte prevedeau că Vladimir Voronin a propus privatizarea unor întreprinderi în condiții netransparente, dorea concedierea pentru 2 ani a peste 10.000 de persoane, preponderent profesori, majorări la tariful gazului livrat consumatorilor Republicii Moldova în concordanţă cu preţul de achiziţionare a gazului, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: