Mihai Ghimpu: „Perioada în care drumarii din Republica Moldova noaptea curăţau drumurile, iar ziua le reparau este pe sfârşite”

sursa: oficial

„Lotul de tehnică modernă, achiziţionată de Administraţia de Stat a Drumurilor pentru întreţinerea drumurilor naţionale şi locale  ne va permite să asigurăm condiţii adecvate de deplasare a cetăţenilor, dar şi de circulaţie a mărfurilor. Este bine ştiut faptul că raioanele duceau lipsă de tehnică în acest domeniu. Perioada în care drumarii din Republica Moldova noaptea curăţau drumurile, iar ziua le reparau este pe sfârşite”. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, care a participat la transmiterea actelor de proprietate a unui lot de tehnică pentru drumarii din filialele raionale ale Administraţiei de Stat a Drumurilor. 

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatolie Şalaru, prezent la eveniment, a menţionat că pentru prima dată în ultimii 20 de ani s-a reuşit achiziţionarea la licitaţie a unui lot important de tehnică nouă, de ultimă generaţie. Este vorba despre 31 de autogredere şi de 43 de maşini rutiere multifuncţionale destinate pentru întreţinerea drumurilor.

Mihai Ghimpu și Anatolie Şalaru

Mihai Ghimpu și Anatolie Şalaru

Potrivit ministrului, până la sfârşitul lunii noiembrie, fiecare raion va primi câte un autogreder şi câte o maşină rutieră multifuncţională, astfel încât drumarii să fie pregătiţi pentru perioada de iarnă: „Se ştie faptul că dacă se blochează drumurile, se blochează şi economia”. Anatolie Şalaru a subliniat că autogrederele vor putea fi folosite atât pe timp de iarnă, la curăţatul zăpezii şi împrăştierea materialului antiderapant, cât şi pe timp de vară – la lucrările de întreţinere a drumurilor. Ministrul Transporturilor a menţionat că Republica Moldova a achiziţionat primul lot de autogredere moderne de producţie anglo-germane, confortabile, dotate cu sistem de încălzire şi aparate cu aer condiţionat, cu radio şi sistem GPS.

 

În discuţiile cu reprezentanţii din raioane ai Administraţiei de Stat a Drumurilor, cărora le-au fost înmânate actele de proprietate pentru autogredere, Preşedintele Mihai Ghimpu le-a urat succes şi multă atenţie în utilizarea tehnicii, care va îmbunătăţi simţitor condiţiile de muncă ale şoferilor şi va asigura circulaţia adecvată a cetăţenilor.

Mihai Ghimpu:  „Drumurile pot fi întreţinute doar cu tehnică bună de care am dus lipsă în toţi aceşti ani...”

Mihai Ghimpu: „Drumurile pot fi întreţinute doar cu tehnică bună de care am dus lipsă în toţi aceşti ani...”

Preşedintele a menţionat importanţa achiziţionării lotului respectiv de tehnică în preajma începerii perioadei de iarnă, care, potrivit meteorologilor, se anunţă a fi grea, subliniind că drumarii vor avea utilaj pentru ca cetăţenii să beneficieze de drumuri curăţite la timp. „Drumurile pot fi întreţinute doar cu tehnică bună de care am dus lipsă în toţi aceşti ani. În aceste condiţii, mă bucur să văd că la nivelul tehnicii obiectivul de integrare europeană se realizează: avem şoferi moldoveni la volanul maşinilor europene”, a spus Mihai Ghimpu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: