Ghimpu, Tănase, Diacov și Osipov despre femeile în politică

sursa: unimedia.md

Consiliul National al ONG din Republica Moldova promoveaza implicarea societatii civile în procesul decizional, egalitatea şanselor şi drepturile omului, inclusiv în procesul politic. Pornind de la faptul ca în R. Moldova funcţiile publice sunt dominate de bărbaţi, Consiliul National al ONG, provoacă liderii politici la dezbateri despre rolul femeilor în guvernarea R. Moldova.

Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, liderul Partidului Liberal, spune zâmbind că  „se simte mai bine alături de femei în orice funcţie”. Acesta menţionează că partidul în fruntea căruia se află oferă condiţii liberale atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. „PL susţine doamnele care vor să aibă o viaţă publică. Orice femeie care doreşte o carieră politică îşi poate găsi locul în cadrul partidului nostru”, a subliniat Ghimpu.

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susţine că femeile trebuie să se implice singure în politică şi să cucerească, indiferent dacă se găsesc sau nu pe listele electorale, exprimându-şi siguranţa că la următorul mandat se va echilibra implicarea bărbatului şi a femeii în politică. 

Alexandru Tănase, prim-vicepreşedinte PLDM, ministrul Justiţiei, spune că Republica Modova stă bine la capitotul femei la guvernare, amintind că ţara noastră a avut femeie prim-ministru, acum are ministru, iar 98% din personalul  funcţionarilor din cadrul Ministerul Justiţiei sunt de gen feminin. „Şi totul merge foarte bine”, precizează Tănase.

Victor Osipov, vicepreşedinte AMN, vice-premier, crede că prezenţa femeilor în guvernarea Republicii Moldova nu este doar necesară ci şi obligatorie, ţinând să amintească că Alianţa Moldova Noatră este partidul care are pe lista electorală cele mai multe femei, numărul acestora fiind de 38.

Sursa:  UNIMEDIA Redactor: Maia Visterniceanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: