PL a aderat la Partidul European Liberal Democrat şi Reformator

sursa: moldpres.md

Partidul Liberal a aderat recent la Partidul European Liberal Democrat şi Reformator (ELDR). Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de conducerea partidului.

Corina Fusu, vicepreşedintele PL, a comunicat că cererea de aderare a fost depusă acum trei ani, iar aderarea a fost decisă în cadrul celui de-al XXXI Congres al ELDR, care s-a desfăşurat în perioada 13-15 octombrie la Helsinki, Finlanda. „Din ELDR fac parte 58 partide liberale din toată Europa. Partidul are 75 de deputaţi în Parlamentul European şi opt comisari europeni, dar şi patru şefi de state”, a spus Fusu.

Prezent la eveniment, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a opinat, că formaţiunea a intrat deja în familia partidelor europene, acum mai rămîne ca R. Moldova să intre în UE. „Aderarea PL la acest partid european este o oportunitate şi pentru RM. Cu susţinerea ELDR vom putea promova mai bine în Parlamentul European problemele cu care se confruntă Moldova”, a precizat preşedintele partidului.

De asemenea, Ghimpu a comunicat că PL îşi va lansa campania electorală duminică la Cetatea Soroca, locaţia fiind aleasă de membrii partidului. Ghimpu a mai adăugat că mesajul principal în campanie va fi „Schimbările până la capăt” şi se va pune accent pe continuarea reformelor începute. „Noi ne asumăm ca în viitorul Parlament să muncim pentru a apropia condiţiile de trai din localităţile rurale cel puţin de cele de la oraş”.

Preşedintele PL a mai spus că cheltuielile formaţiunii în campania electorală vor fi modeste, chiar dacă CEC a stabilit că partidele pot folosi pînă la 23 mln lei (circa 1405335 euro) în campanie, principalul concurent electoral fiind PCRM. „Toţi membrii AIE sînt concurenţi electorali, dar nimeni nu poate concura cu ideile PL”, a accentuat Mihai Ghimpu.

Membru al ELDR este şi Alianţa Moldova Noastră, notează MOLDPRES.

Un răspuns to “PL a aderat la Partidul European Liberal Democrat şi Reformator”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: