Mihai Ghimpu promite că va edifica monumente în memoria victimelor comunismului în toată țara

sursa: infotag.md

Preşedintele interimar şi liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, promite că liberalii vor edifica monumente în memoria victimelor comunismului în toată ţara.

Sîmbătă, după dezvelirea monumentului în memoria scriitorilor exterminaţi şi deportaţi de către regimul comunist, cu ocazia aniversării a 90-a a Uniunii Scriitorilor, Ghimpu a menţionat că banii pentru construcţii vor fi donaţi de membrii de partid.

„Partidul Liberal va ridica, din bani proprii, cîte un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist în fiecare localitate din Moldova. Parlamentul n-a ascultat mesajul preşedintelui în baza raportului privind condamnarea crimelor comunismului şi n-a examinat proiectul de hotărîre înaintat de preşedintele interimar. Astfel, Partidul Liberal, a luat decizia ca în fiecare localitate să fie ridicat cîte un monument în memoria jertfelor comunismului, ca cetăţenii să cunoască numele celor care s-au opus regimului comunist şi care au suferit, fiind deportaţi în Siberia sau împuşcaţi. E o tragedie că noi nu avem unde să depunem o floare în ţara aceasta în memoria eroilor noştri”, a spus Ghimpu.

El a completat că este nevoie de timp pentru edificarea monumentelor, odată ce nu este o treabă simplă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: